wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

When I'm Gone

Publicerad 2018-08-13 08:30:00 i Allmänt,

 
Premiärhelgen är avklarad.
 
Nedan listas lite tankar och frågor från den inledande helgen i Premier League.
 
Vilket är Unai Emery's Arsenal?
 
Under helgens förlustmatch mot Manchester City var det svårt att se någon större skillnad i det Arsenal som fick ny tränare under sommaren.
Taktiken hade ingen större förändring samtidigt som mentaliteten hos spelarna, som under en en längre period varit ifrågasatt, tycktes vara lika uddlös som tidigare.
 
Kanske är det just spänningen inför det nya Arsenal som gör att den spanske tränarens första match blir till en besvikelse. Den nye tränaren behöver tid för att sätta sin prägel, och det var tydligt.
 
Mästarna Manchester City startade utan tre av sina bästa poängspelare från förra säsongen (De Bruyne, Silva, Sané) och kunde trots det visa sin klass och bredd genom att komfortabelt vinna premiärmatchen som gäster på Emirates Stadium med 2-0 genom mål av Raheem Sterling och Bernardo Silva.
 
Det är uppenbart att matchen mot Manchester City rent kvalitetsmässigt skulle bli tufft för nye Emery, men visst kunde man önska mer kämparglöd och mental övertygelse från hans nya gäng.
 
Det positiva från Arsenal's sida var att se inhoppande Lucas Torreira göra sin debut. Nyförvärvet såg ut att ha både kvaliten och den inställningen som saknades redan från start för London-klubben.
 
Bollvinnande Torreira är en spelartyp som Arsenal har saknat under en lång tid.
 
Etienne Capoue och Roberto Pereyra
 
Är Roberto Pereyra Watford's nye oväntade hjälte?
 
2015-2016: Odion Ighalo
2016-2017: Etienne Capoue
2017-2018: Abdoulaye Doucoure
2018-2019: Roberto Pereyra?
 
Watford har sen säsonger tillbaka flera "One season wonder's" i bagaget.
 
Tidigare säsonger har mittfältarna Capoue och Doucouré samt den forne anfallaren Odion Ighalo skämt bort Watford-supportrarna med oväntat fina insatser - där spelarna vid olika tillfällen och säsonger stått för banbrytande insatser som varit till oerhörd betydelse för klubbens poängskörd under just en säsong.
 
Senast i raden hjältar kan ha presenterat sig under den gångna lördagen, när Watford under helgen kickade igång säsongen med en 2-0 seger hemma på Vicarage Road mot Brighton.
 
Båda målen smälldes in av den forne Juventus-mittfältaren Roberto Pereyra.
 
Pereyra var bra redan förra säsongen - men fick då stå i skuggan av den en gång icke-önskade Abdoulaye Doucouré som gjorde en stor oväntad succé från sin mittfältsposition för The Hornets.
 
Kan dessa två inledande mål på allvar starta igång karriären i Watford för argentinaren Roberto Pereyra, med en kommande instrumental säsong som kan ge honom den uppmärksamhet han förtjänar?
 
Liverpool är ett ännu bättre kontringslag med dynamiske Naby Keita.
 
Merseyside-klubben Liverpool kunde enkelt vinna sin premiärmatch under söndagen hemma på Anfield mot West Ham med 4-0.
 
Gästerna Hammers hade trots sin spännande satsning inför säsongen ingenting att säga till om i matchen mot fjolårs-fyran Liverpool. Hemmalaget satte gång på gång skräck i ett för dagen rörigt West Ham, med vassa omställningar där bla.a Mohamed Salah och Sadio Mané stod för slutprodukten.
 
En annan spelare som imponerade, framförallt i den första halvleken, var nyförvärvet Naby Keita.
Tvåvägs-mittfältaren Keita visade direkt i sin första tävlingsmatch att han var både tillräckligt tekniskt skicklig och aggresiv för att passa in i Jürgen Klopp's presspel.
 
Det Keita främst visade prov på var sin förmåga att snabbt driva upp bollen i planen för att sätta igång anfall - en egenskap som Liverpool sen tidigare saknar i firma Milner och Henderson.
 
Med dynamiske Naby Keita i laget ser Liverpool ut att bli ett ännu starkare och mer fartfyllt kontringslag än i fjol.
 
Några korta snabba:
 
#1 Fulham's försvar med Christie - Chambers - Le Mercand - Bryan är nog bland de mest otrygga och okomponerade försvarslinjer jag sett på ett papper.
Nyförvärvet Alfie Mawson känns som ett uppryck i den konstellationen, men karln kan inte göra underverk ensam.
 
Försvarslinjen i Fulham kommer bli det stora problemet att jobba med under säsongen för storsatsande tränaren Slavisa Jokanovic.
 
#2 Phil Jagielka kan ha gjort sitt i Everton.
Detta efter den dumma tackling som mittbacken gjorde utanför straffområdet i det oavgjorda mötet med Wolverhampton - som genererade i ett rött kort i slutet av första halvlek.
 
Phil Jagielka tog inte chansen hos nye tränaren Marco Silva
 
Med en nytänkande tränare Marco Silva vid rodret, samt tuff konkurrens från yngre förmågor i Everton-försvaret ser nu veteranen Jagielka med största sannolikhet ut att få snålt med speltid framöver.
 
#3 Luke Shaw avgjorde fredagens möte för Manchester United med en fin avslutning med tio minuter kvar mot gästerna Leicester City.
 
Målet, som var vänsterbackens första som senior, ger engelsmannen välbehövligt självförtroende efter alla bråk med tränaren José Mourinho från det gångna året.
 
#4 Chelsea var riktigt effektiva och gjorde trots en inte allt för klockren insats tre mål under lördagen mot David Wagner's blåvit-randiga lag från Huddersfield, efter strutar från N'Golo Kanté, Jorginho och Pedro.
 
Nykomlingarna från förra året gjorde det enkelt för Maurizio Sarri under hans första match i Premier League, genom att varken sätta någon särskild press eller vidare offensivt hot på den italienske tränarens nyfunna lag.
 
Defensiva Huddersfield måste höja sig och våga mer under denna säsong för att lyckas förbättra fjolårets 16:e placering i tabellen. Nästa vecka väntar Manchester City, vilket knappast lär bli enklare uppgift för The Terriers.
 
 
Spelare som lyste med sin frånvaro under helgen:
 
 
Adam Stenberg



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela