wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Singin' the blues

Publicerad 2018-01-14 21:41:00 i Allmänt,

 
 
Back to basics
 
Arsene Wenger fick ännu en gång från läktaren se sitt Arsenal kamma noll mot ett sämre motstånd, denna gång mot Bournemouth på Vitality Stadium.
 
The Cherries vann med 2-1 där Callum Wilson och Jordan Ibe med varsitt mål enkelt kunde fastställa resultatet när Arsenal's försvar darrade på sydkusten.
 
Utan att gå in i detalj på vad som brister i Arsenal's försvar kan jag fundera kring varför den franske tränaren envisas att spela med tre mittbackar, när ordinarie Nacho Monreal och Laurent Koscielny är skadade.
 
Vikarierande Callum Chambers - Shkodran Mustafi - Rob Holding är inte tillräckligt bra i en gemensam koalition, vilket blev tydligt efter helgens förlust och senast i FA-Cupen mot Nottingham Forest.
 
Jag tror att Arsenal gör rätt i att gå tillbaka till ett 4-2-3-1 så länge det saknas mittbackar av kvalité att tillgå i defensiven.
 
Holding och Chambers håller inte måttet i Arsenal's försvar.
 
Det krävs inget bra försvar för att slå Manchester City, det krävs ett bra anfall.
 
Den faktan klargjorde Liverpool med råge under 4-3 segern där The Citizens åkte på säsongens första förlust.
 
Defensivt var det bedrövligt i vissa stunder där segern vid perioder var hotad då spelare som Joe Gomez och Dejan Lovren med sina misstag såg ut att kunna förstöra festen för supportrarna på Anfield.
 
Allt detta överskuggades av offensiv briljans från Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino och framförallt Alex Oxlade-Chamberlain, som gjorde sin bästa prestation i sin nya klubb sen flytten från norra London i höstas.
 
Samtliga i kvartetten var bidragande till lagets mål i segern mot ligaledarna där dom som första lag denna säsong fick Manchester City's försvar att bekänna färg och faktiskt se ihåligt ut.
 
Alex Oxlade-Chamberlain, matchens lirare mot Manchester City.
 
"The Ox" var starkt bidragande till segern där han främst låg bakom det första och andra målet, och kunde för en iallafall en match dämpa saknaden från den flyktande Philippe Coutinho.
 
Tränare Jürgen Klopp visade att det går att slå årets succé Manchester City om man sätter hårt mot hårt.
 
Ett Stoke utan Jonathan Walters upplever sin tuffast period på tio år.
 
Mycket har gått fel för Stoke City denna säsong, som i skrivande stund utan någon huvudtränare tillsatt ligger på nedflyttningsplats i Premier League.
 
Sparkade tränaren Mark Hughes valde inför säsongen att sälja trotjänarna Jonathan Walters och Glenn Whelan i en aktion för att skapa en föryngring i den trupp som åldrats de senaste säsongerna.
 
Ett stort beslut att ta för Stoke och Mark Hughes, men eventuellt ett ödesdigert.
 
Säga vad man vill om dessa gamla rävar som lämnade för Aston Villa och Burnley, men man får inte underskatta vilken betydelse de haft för klubben. Då tänker jag framförallt på Jonathan Walters.
 
Mark Hughes vision sen inträdet som tränare för klubben har hela tiden varit att försöka utveckla långbolls-Stoke till ett bollspelande gäng, med exotiska inköp av spelare som Ibrahim Affelay, Xherdan Shaqiri, Bojan Krkic etc.
 
Det man inte får glömma är att när det kommit grus i maskineriet och det fina spelet inte fungerat har nyttiga och pålitliga spelare som Jonathan Walters kunnat komma in i spel och ändrat matchbilden.
 
Som sagt befinner sig Stoke på en nedflyttningsplats. Jonathan Walters däremot är numera med och ändrar matchbilden i åttonde placerade Burnley istället.
 
Jonathan Walters, numera en Burnley-spelare.
 
Övriga händelser i helgen:
 
- Burnley åkte på ännu en missräkning genom helgens förlust (1-0) mot Crystal Palace.
Sean Dyche's mannar, som gjort sådan succé tidigare under denna höst, har nu sex raka matcher utan seger i ligaspelet.
 
- West Bromwich tog sin första seger i ligaspelet sen den 19:e augusti när man slog Brighton hemma på The Hawthornes med 2-0.
Målen i den efterlängtade segern kom båda på hörna genom de nickstarka försvararna Jonny Evans och Craig Dawson.
 
- Jonjo Shelvey hamnade ännu en gång i rampljuset av fel anledning när han utbytt lämnade planen i kryssmatchen mot Swansea.
 
Den Charlton-skolade mittfältaren vägrade att skaka sin tränare Rafa Benitez hand efter att ha blivit utbytt i den 80:e minuten.
Enligt uppgifter ska Shelvey - som upplevt en tuff höst tillsammans med Newcastle, ha bett sin tränare Benitez om ursäkt efter matchen.
 
En besviken Jonjo Shelvey lämnar planen.
 
- Ryktena om Alexis Sanchez flytt blir allt större efter att Chilenaren blivit lämnad utanför spelartruppen i förlusten mot Bournemouth.
 
Ryktena tyder på att den målfarlige yttern ska närma sig antingen Manchester United eller Manchester City.
Blir flytten till något av lagen verklighet innebär det att ännu en Arsenal-spelare lämnar klubben för någon av toppkonkurrenterna i Premier League.
 
Exempel på tidigare Arsenal-spelare som lämnat för toppkonkurrenter under 2000-talet:
 
Ashley Cole, 2006, Chelsea
Kolo Touré, 2009, Manchester City
Emmanuel Adebayor, 2009, Manchester City
Samir Nasri, 2011, Manchester City
Gael Clichy, 2011, Manchester City
Robin Van Persie, 2013, Manchester United
Bacary Sagna, 2014, Manchester City
Alex Oxlade-Chamberlain, 2017, Liverpool
 
// Adam Stenberg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela