wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Eyes on me #1

Publicerad 2018-07-31 08:30:00 i Allmänt,

I ett inlägg med två delar tänkte jag inför säsongen presentera åtta spännande spelare från Premier League som jag tycker man ska ha lite extra koll på när säsongen drar igång.
 
Spelare som ännu inte satt sin rättvisa prägel på prägel på Premier League, och kan komma att göra succé, få chansen att blomma ut eller helt enkelt göra sina klubbar bättre under säsongen.
 
DEL 1 av 2
 
Ruben Loftus-Cheek - Chelsea
 
Det är dags för Chelsea-talangen Ruben Loftus-Cheek att träda fram på den största scenen.
Efter år av passiv funktion i Chelsea's A-trupp samt utlåning senast till Crystal Palace nalkas det nu en chans i västra London med Chelsea - klubben han debuterade för redan 2014, endast 18 år gammal.
 
Mittfältaren var suverän från sin centrala position under utlåningen till Crystal Palace förra säsongen, tills en skada höll honom borta under större delen av vintern.
 
Dags för Ruben Loftus-Cheek (t.h) att ta en plats i Chelsea.
 
När han var som bäst under hösten fick han debutera för det Engelska landslaget. Trots de kommande skadeproblemen var Loftus-Cheek tillräckligt uppskattad för att fortsätta få chansen till spel under Gareth Southgate i landslaget, vars trupp han senare också representerade under VM i Ryssland.
 
Jag tror denna säsong kommer bli genombrottet för Ruben Loftus-Cheek.
 
Känslan är att mittfältaren för första gången kommer få chansen till regulärt spel i moderklubben Chelsea.
Med bra bollbehandling, god räckvidd i passningarna och pondus på centralt mittfält kan Loftus-Cheek bli ett gynnande komplement till Kanté och Jorginho på Stamford Bridge.
 
Demerai Gray - Leicester City.
 
En spelare som kan komma att få sitt fullständiga genomslag i Premier League denna säsong är Leicester's yttermittfältare Demerai Gray.
 
Som 17-åring gjorde Gray debut moderklubben Birmingham. Hans förmåga att ta sig förbi motståndare och komma till avslut eller inlägg gjorde honom ganska snart till The Championship's största talang.
 
Sen flytten från Birmingham 2016 har yttermittfältaren visat sig vara en nyttig offensiv injektion även i Premier League när han väl spelar, men med konkurrens från Marc Albrighton och stjärnan Riyad Mahrez har chanserna till en regulär startplats hos The Foxes varit färre än de kunde varit för talangen.
 
Demerai Gray med forne lagkamraten Riyad Mahrez.
 
Nu är inte flyktande Riyad Mahrez ett hot om ytterpositionen längre.
 
Därför är denna säsong en avgörande tid för 22-årige Gray som utan tvekan kommer vara ett givet alternativ på någon av kanterna i startelvan under hösten.
 
Det ska bli intressant att följa den tekniske Gray som tillsammans med nyförvärvet, jämnårige James Maddison, kan bli en ny duo att älska för supportrarna på King Power Stadium under hösten.
 
Diogo Jota - Wolverhampton Wanderers
 
Wolverhampton blev en given etta i The Championship förra året efter ett år där flera talangfulla spelare, främst portugiser, anlände till klubben för att skapa det bästa resultatet klubben någonsin gjort i Englands andradivision.
 
En av de främsta offensiva spelarna under säsongen var portugisen Diogo Jota, som smällde in hela sjutton mål från sin vänsterytter-position.
 
 
 
Ett facit som kanske inte är så förvånande för en spelare som säsongen innan gjorde åtta mål i den portugisiska högstaligan, men likaväl är det imponerande för en spelare som ännu inte hunnit fylla 22 år.
 
Diogo Jota påminner om Luis Suarez i spelstilen: Ettrig, snabb, stark, bra med boll i tighta ytor och innehar en näsa för mål. Wolves målfarlige portugis kan utan tvivel bli en av säsongens stora snackisar i Premier League.
 
Ramadan Sobhi - Huddersfield Town
 
Under sommaren stod det klart att talangfulle Ramadan Sobhi flyttar från nedflyttade Stoke City några mil norrut till Huddersfield Town.
En spännande värvning från The Terriers tränare David Wagner som jobbar hårt för att föryngra spelartruppen i West Yorkshire.
 
Sobhi har en kort men koncentrerad karriär bakom sig - fylld av spel i Premier League, landslaget och den inhemska ligan.
Sen 2016 har Egyptiern representerat Stoke över 40 gånger. Innan tiden i England spenderade han två säsonger hemma i Egypten där han som nyckelspelare vann ligan två gånger med moderklubben Al Ahly.
 
 
Under samma period har mittfältaren representerat det Egyptiska landslaget hela 28 gånger.
 
VM-spelaren Ramadan Sobhi kommer tillföra fart, teknik och en funktion i kontringsspelet för Huddersfield genom sin ankomst till klubben.
 
I Stoke har Sobhi presterat bra fotboll trots att klubben vacklat de två senaste säsongerna. I Huddersfield tror jag den talangfulle mittfältaren kan blomma ut på allvar i det för Sobhi passande press & kontringspel som laget försöker idka.
 
Adam Stenberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela