wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Wembley

Publicerad 2017-05-20 13:31:00 i Allmänt,

 

 

 

 

Inför PlayOff-finalen i kvalet till The Championship mellan Millwall och Bradford City

 
Klockan 16:00 drar matchen mellan The Lions från south Bermondsey och The Bantams från Bradford igång på Wembley Stadium.
 
Matchen sänds på Viaplay!
 
Det är två tränare, Neil Harris och Stuart McCall, som är forna kultspelare i sina respektive lag, som tävlar om den sista uppflyttningsplatsen till The Championship
 
 Stuart McCall, Bradford City
 
Neil Harris, Millwall
 
Millwall FC
 
Millwall har haft en grym säsong där de levererat på planen i flera olika avseenden.
 
Londonklubben gick hela vägen till kvartsfinal i FA-cupen efter att ha slagit ut Premier League-klubbarna Leicester City, Bournemouth och Watford.
 
 
 
Samtidigt har klubben, under styret av sin forne stjärnspelare Neil Harris, stått för goda insatser i League One där man varit väldigt starka hemma på The Den och tagit sig till PlayOff-kval genom en sjätte placering i tabellen.
 
Dagens kvalfinal är klubbens fjärde på 8 år. 
Förra året stod Barnsley som motståndare på Wembley, en match The Lions förlorade med 3-1.
 
Nu kräver Millwall och tränare Neil Harris revansch för fjolårets missräkning, och ett annat starkt hemmalag, Braford City, väntar på andra sidan om Wembley's gräsmatta.
 
 Neil Harris kräver revansch
 
Spelare att ha koll på i Milwall:
 
Steve Morrison.
 
Starke Morrison är en mycket populär spelare i Millwall.
 
 
 
Den rutinerade anfallaren har stått för goda insatser i både cupen och ligaspelet för klubben, och engelsmannen är ett ständigt hot i Millwall's raka fotboll med sina löpningar och hot i luftspelet.
 
Shaun Williams.
 
Irländaren Williams är tryggheten på Millwall's mittfält. En spelare med defensiva kvalitéer som dessutom tillför kreativitet framåt.
 
 
 
En av The Lions viktigaste spelare med sin inställning och pondus på mitten.
 
Bradford City
 
Bradford har gjort en imponerande säsong under rodret av tränaren Stuart McCall.
 
The Bantams, som klubben kallad, har precis som Millwall varit svårslagna på sin hemmaplan under säsongen, vilket varit en konsekvens av klubbens fina slutplacering som femma.
 
Succén Stuart McCall
 
Bradford har erfarenhet av spel på Wembley de senaste åren.
 
Under forne succétränaren Phil Parkinson's regim, tog sig dåvarande League Two-klubben Bradford City sig till final på Wembley i Ligacupen 2013, efter att ha slagit ut Premier League klubbarna Wigan Athletic, Aston Villa och Arsenal på vägen dit.
 
 
 
 
Detta succéår, 2013, fortsatte för Bradford där laget från Valley Parade senare gick till ännu en Wembleyfinal, den här gången i PlayOff-kvalet till League One där man vann över Wycombe Wanderers.
 
 
 
Nu hoppas Bradford's supportrar att resan fortsätter för klubben där deras nuvarande succétränare, Stuart McCall, ska ta dem till nya höjder.
 
Spelare att ha koll på i Bradford City:
 
Jordi Hiwula
 
Forne Huddersfield-anfallaren Hiwula är en av Braford's främsta offensiva vapen.
 
 
 
 
Den tjugofyra-årige engelsmannen har stått för flest mål under säsongen, och är både snabb och teknisk.
 
Mark Marshall
 
Jamaicanen Marshall är precis som Hiwula, Bradford City's trygghet offensivt.
 
Marshall har haft en brokig karriär i olika klubbar utan att göra något större avtramp, men hos Stuart McCall har han levererat.
 
 
 
Marshall är en snabb yttermittfältare med bra passningsfot som kommer ställa frågor till Millwall's backlinje gång på gång under dagens final.
 
 
Klockan 16:00 börjar matchen som sänds på Viaplay.
 
Nu återstår det bara att se vilken av klubbarna från League One som kommer ta steget upp i The Championship till hösten, med en PlayOff-pokal i bagaget.
 
// Adam Stenberg
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela