wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Can't buy me love #3

Publicerad 2018-07-12 08:30:00 i Allmänt,

 
VM är snart slut - Då tar "Silly Season" återigen över på allvar.
 
Vad kan man förvänta sig av den hektiska transferperioden då?
 
Förmodligen kommer den gångna säsongens underpresterande lag i Premier League försöka förstärka de svaga delarna i spelartruppen, för att uppnå ett bättre resultat än tidigare. Samtidigt lär de överpresterande lagen göra allt i sin makt för behålla sina stjärnspelare som gjorde att respektive överpresterande klubb nådde nya höjder i fjol.
 
Jag kan också tro att topp-6 klubbarna fortsatt kommer leverera fram ett gäng "supervärvningar" för att säkra en Champions League-plats eller utmana om seriesegern. 
 
Nu är försäsongsträningen igång för samtliga klubbar. Det är endast en månad kvar till seriestarten i Premier League och respektive klubb går sina olika utmaningar till mötes under en sommar fylld med förberedelser.
 
Nedan tänkte jag dela min åsikt kring statusen under "Silly Season" hos Premier League-klubbarna i fyra olika avsnitt - en månad innan seriestarten.
 
DEL 1 AV 3 - KLUBBAR MED AKUT BEHOV AV FÖRÄNDRING: Publicerat 18-07-10
- Chelsea, Crystal Palace, Southampton, Fulham
 
DEL 2 AV 3 - KLUBBAR SOM IDKAR FÖRÄNDRING: Publicerat 18-07-11
- Manchester United, West Ham, Leicester, Liverpool, Watford, Brighton, Arsenal, Wolverhampton
 
DEL 3 AV 3 - KLUBBAR SOM KRÄVER MINIMAL FÖRÄNDRING: Dagens inlägg
- Manchester City, Tottenham, Bournemouth
 
DEL 4 av 4 - KLUBBAR MED OTYDLIG KURS UNDER SILLY SEASON: Kommer inom kort
- Huddersfield, Everton, Newcastle, Burnley
 
DEL 3:
 
Manchester City, Tottenham, Bournemouth, Burnley
 
MANCHESTER CITY:
 
IN: Riyad Mahrez
UT: Yaya Touré - Pablo Maffeo
 
Ligamästarna Manchester City sitter lugnt i båten inför höstens seriestart.
Det finns så enormt mycket kvalité i Pep Guardiola's spelartrupp, som både innehar spets och bredd.
 
Frågetecken finns (pågrund av skadehistorik) kring Sergio Agüro och Vincent Kompany's funktion i spelartruppen, men där finns det sen tidigare fullgoda långsiktiga ersättare i anfallaren Gabriel Jesus och mittbacken John Stones.
 
Det skulle kännas fånigt att påpeka brister i The Citizen's spelartrupp med känndedom om förra säsongens resultat. Trots den starka spelartrupp som Guardiola förfogar över fortsätter aktiviteten på transfermarknaden för spanjoren.
 
Leicester-stjärnan Riyad Mahrez blev under tisdagen officiellt klart för klubben. Samtidigt ryktas det starkt att Napoli's mittfältare Jorginho kan komma att ansluta till den blåa delen av Manchester.
 
Den största utmaningen klubben kommer ha under sommaren är att behålla nyckelspelare som Kevin De Bruyne och Fernandinho - som utan tvekan kommer locka intresse från Barcelona, Bayern München och Real Madrid.
 
BOURNEMOUTH:
 
IN: David Brooks
UT: Adam Fedirici - Max Gradel
 
Det finns så mycket balans och harmoni ute på sydkusten i Eddie Howe's Bournemouth.
 
Ingen spelartrupp är perfekt, knappast den Bournemouth besitter, men känslan är att The Cherries under ledning av Eddie Howe har trots sin relativt låga profil i serien en väldigt bra platform att stå på inför hösten.
 
Klubben har tre riktigt vassa anfallare i Jermaine Defoe, Callum Wilson och Joshua King. Samtidigt knackar fransmannen Lys Mousset på dörren och kan mycket väl komma att få sitt genombrott denna säsong längst upp på topp..
 
Både på mittfältet och i försvaret finns det bredd till antalet och vilka funktioner spelarna besitter.
Samtidigt som spelartruppen besitter rutinerade och prövade herrar som Charlie Daniels, Harry Arter och Marc Pugh finns det ung kraft i Lewis Cook, Nathan Aké och Jordan Ibe. En skön blandning som Eddie Howe lyckas fortsätta hålla ihop.
 
Genom värvningen av David Brooks från Sheffield United får tränare en av Championship's största talanger till sitt förfogande. I min mening inte frågan om Brooks kommer lyckas i Premier League, frågan är bara hur högt mittfältaren når med sin potential.
 
 
Den spännande David Brooks är Bournemouth's senaste nyförvärv.
 
TOTTENHAM:
 
IN:
UT: Keanan Bennets
 
Likt Manchester City har även Tottenham en väldigt slagkraftig spelartrupp. En annan likhet är att klubben likt City främst behöver kämpa för att behålla sina bästa spelare (Harry Kane / Dele Alli / Eriksen ), snarare än att spetsa startelvan med nya namn.
 
I Davinson Sanchez - Jan Vertonghen och Toby Alderweireld har Spurs ligans bästa backtrio.
Harry Kane är onekligen ligans bästa striker. Bredden på mittfältet med spelare som Christian Eriksen, Dele Alli, Moussa Dembele, Eric Dier, Harry Winks, Erik Lamela, Victor Wanyama, Lucas och Heung Min-Son saknar motstycke ur kvalitetsperspektiv.
 
Det finns såklart nästan alltid plats för förstärkningar - men frågan jag ställer om det gäller just Pochettino och Tottenham?
 
I min mening behöver tränare Mauricio Pochettino satsa sin kraft på att jobba med de psykologiska aspekterna kring den befintliga spelartruppen, snarare än att försöka hitta nyförvärv till hösten.
 
Är dock säker på att Danny Rose, som länge ryktats bort från klubben, kommer ersättas under sommaren.
Frågan är bara om Pochettino väljer att köpa en spelare eller skola in någon av de egna talangerna från den välrenommerade interna fotbollsakademin.
 
// Adam Stenberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela