wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Can't buy me love #4

Publicerad 2018-07-13 08:30:00 i Allmänt,

 
VM är snart slut - Då tar "Silly Season" återigen över på allvar.
 
Vad kan man förvänta sig av den hektiska transferperioden då?
 
Förmodligen kommer den gångna säsongens underpresterande lag i Premier League försöka förstärka de svaga delarna i spelartruppen, för att uppnå ett bättre resultat än tidigare. Samtidigt lär de överpresterande lagen göra allt i sin makt för behålla sina stjärnspelare som gjorde att respektive överpresterande klubb nådde nya höjder i fjol.
 
Jag kan också tro att topp-6 klubbarna fortsatt kommer leverera fram ett gäng "supervärvningar" för att säkra en Champions League-plats eller utmana om seriesegern. 
 
Nu är försäsongsträningen igång för samtliga klubbar. Det är endast en månad kvar till seriestarten i Premier League och respektive klubb går sina olika utmaningar till mötes under en sommar fylld med förberedelser.
 
Nedan tänkte jag dela min åsikt kring statusen under "Silly Season" hos Premier League-klubbarna i fyra olika avsnitt - en månad innan seriestarten.
 
DEL 1 AV 4 - KLUBBAR MED AKUT BEHOV AV FÖRÄNDRING: Publicerades 18-07-10
Chelsea, Crystal Palace, Southampton, Fulham
 
DEL 2 AV 4 - KLUBBAR SOM IDKAR GOD FÖRÄNDRING: Publicerades 18-07-11
- Manchester United, West Ham, Leicester, Liverpool, Watford, Brighton, Arsenal, Wolverhampton
 
DEL 3 AV 4 - KLUBBAR SOM KRÄVER MINIMAL FÖRÄNDRING: Publicerades 18-07-12
- Manchester City, Tottenham, Bournemouth
 
DEL 4 AV 4 - KLUBBAR MED OTYDLIG KURS UNDER SILLY SEASON: Dagens inlägg
Huddersfield - Newcastle - Burnley - Cardiff - Everton
 
4:e och sista delen:
 
EVERTON: 
 
IN: Ingen
UT: Wayne Rooney - Ramiro Funes Mori
 
Everton och nye tränaren Marco Silva's största utmaning under sommaren blir att göra sig av med alla överflödiga spelare i den spelartrupp som fick mängder av nya ansikten under förra sommaren.
 
Det blev som bekant ingen succé för The Toffees ifjol. En säsong som kantades av dåliga resultat, tränarbyten och en hel del misslyckade nyförvärv som inte nådde upp till tidigare nivåer.
 
Det är svårt att tyda inför seriestarten vilka spelare som Marco Silva är redo att satsa på, men utgår man från spelarnas senaste insatser och situation i Merseyside-klubben anser jag att följande spelare kan få svårt att fortsätta under portugisens ledning:
 
Morgan Schneiderlin - Davy Klasseen - Cuco Martina - Mohamed Besic - Kevin Mirallas - Sandro - Ashley Williams
 
Jag vill dock poängtera att jag anser det viktigare för klubben att bli av med spelare för sitt ekonomiska välmående, snarare än resultatet på planen. 
Är det någon tränare som tidigare bevisat att han kan få igång befintliga spelare i de klubbar han varit i så är det Marco Silva - En egenskap Everton kan dra nytta av med sin stora spelartrupp.
 
Hur agerar den skicklige Silva? Den som följer får se.
 
CARDIFF:
 
IN: Bobby Reid - Alex Smithies - Josh Murphy
UT: Ingen
 
Nykomlingarna Cardiff har en hel del kvar att jobba med för att se slagkraftiga ut inför den kommande säsongens kamp för överlevnad i högsta serien.

Dock har klubben visat ambitioner genom att locka talangen Josh Murphy från Norwich samt den målfarlige Bobby Reid, som baljade nitton gånger förra säsongen, från Championship-klubben Bristol City.
 
Tränare Neil Warnock gör enligt mig rätt i att försöka hitta förstärkningar till försvaret den närmaste månaden.
Det finns enorm rutin från spel i Championship i The Bluebirds försvar, men när det kommer till spel i Premier League är det endast Joe Bennett och Sean Morrison som finns att tillgå med tidigare erfarenhet. 
 
HUDDERSFIELD: 
 
IN: Ramadan Sobhi - Terence Kongolo - Juninho Bacuna - Ben Hamer
UT: Dean Whitehead - Robert Green
 
Huddersfield var även denna säsong ute tidigt på transfermarknaden för att fylla luckor i spelartruppen.
Värvningarna av Sobhi, Hamer och Bacuna har fyllt bredden i spelartruppen, medans Terence Kongolo spetsar försvaret genom sin permanenta flytt från Monaco.
 
Det är dock överlag dåligt med spetskompetens i Huddersfield-truppen. Tränaren David Wagner måste göra allt i sin makt för att behålla nyckelspelarna Aaron Mooy och Jonas Lössl i West Yorkshire för att ha en chans till överlevnad i högsta ligan.
 
I övrigt bör en eller två större profiler värvas in för att klubben ska kunna nå nästa nivå under senjouren i Premier League och slippa en nedflyttningsstrid likt förra säsongen.
 
David Wagner måste behålla Aaron Mooy, men samtidigt värva in spetskompetens till Huddersfield.
 
BURNLEY:
 
IN: Ingen
UT: Dean Marney - Scott Arfield
 
Det finns både bredd och kvalité i Burnley's spelartrupp.
 
Tränare Sean Dyche har sakta men säkert etablerat ett slagkraftigt gäng sen ankomsten 2012. Förra säsongen slog Burnley många följare med häpnad genom att befästa en sjunde placering i tabellen och på så vis kvalificera sig till Europa League.
 
Spelartruppen klarar av spelet som ett mittengäng i Premier League, men är truppen tillräckligt spetsad för att klara av den kommande upplagan av Europa League som väntar till hösten? Jag ställer mig frågande.
 
Två nya försvarare - en högerback och en mittback behöver tillkomma då jag anser att reserverna Kevin Long och Phil Bardsley knappt håller måttet på den här nivån.
 
I övrigt ser truppen ut att kunna klara sig väl även denna säsong. Får stjärnan Chris Wood hålla sig skadefri kommer han med sannolikhet förbättra de tio mål han slog in under den gångna säsongen för The Clarets.
 
// Adam Stenberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela