wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Steve Bloomer's Watching

Publicerad 2018-07-24 10:55:00 i Allmänt,

Wolverhampton fortsätter sin portugisiska revulotion med hjälp av spelaragenten Jorge Mendes.
Frank Lampard gör karriär som tränare i Derby County. Kris i Bolton och fokus på Richarlison's övergång till Everton.
 
 
Lampard's Derby
 
Det är sen tidigare klart att Premier League-legendaren Frank Lampard ska leda Championship-klubben Derby County som tränare.
 
Trots att West Ham-produkten precis hade anställts som tränare i East Midlands-klubben reste han ganska snart till Ryssland för att bevaka fotbolls-VM för TV-kanalen BBC. Ett uppdrag som väckte en den del frågetecken hos journalister som tyckte att han försummade sin chans till en lyckad försäsong med sin nya klubb genom sitt tillfälliga uppdrag under VM.
 
Hittills denna försäsong har det dock inte sett illa ut för den forne mittfältaren, som tycks vara väl förberedd i sin nya karriär som huvudtränare.
Med den tidigare lagkamraten Jody Morris vid sin sida har Frank Lampard både gjort bra resultat på spelplanen som på transfermarknaden.
 
 
 
Här om dagen vann hans Derby mot Southampton i en träningsmatch hemma på Pride Park. En match där respektive klubb använde sitt starkaste manskap. Bla.a blev det en debut för 19-årige Mason Mount i 3-0 segern. Mount är en av Chelsea's mest talangfulla spelare som nyligen anslöt på lån.
 
En annan inlånad spelare som Lampard lockat till sig är Harry Wilson från Liverpool.
21-årige Wilson som stod för sju mål och tre assist från sin mittfältsposition i förra årets The Championship på lån i Hull City.
 
Svenska Swansea
 
Gruppen av svenska namn i Swansea tycks bara öka.
Senast i raden svenskar att spela i Wales-klubben är talangfulle Joel Asoro, senast från spel i Sunderland. Den 19-årige anfallaren Asoro blev nye tränaren Graham Potter's första värvning efter att ha anslutit till Championship-klubben Swansea från Östersund.
 
 
 
Sen tidigare finns landslagsspelarna Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt i spelartruppen samt den 21-årige mittfältaren Adnan Maric med meriter från spel med svenska U17-landslaget.
 
Med tanke på vilket remommé tränare Potter har från tiden i Sverige är det inte omöjligt att engelsmannen lyckas locka till sig ytterligare antalet svenskar under sommaren till spel för The Swans.
 
 
Richarlison till Everton.
 
Det är i princip klart att brasse-talangen Richarlison ansluter till Everton från Watford för en rapporterad summa på £50m.
 
Richarlison gjorde en fantastisk inledning på förra säsongen, där han var en av förgrundsfigur i det Watford som tog 15 poäng på de första åtta omgångarna i Premier League.
 
Hösten var som skrivet bra för 21-årige Richarlison, men under våren var han direkt undermålig. Anledningen till spelarens sämre prestationer under våren tror många vara ett resultat av att tränare Marco Silva fick lämna rollen som huvudtränare under problematiska förhållanden vid årsskiftet.
 
 
 
Nu ser talangfulle Richarlison ut att återförenas med sin forne tränare igen, denna gång på Merseyside då Everton's nye tränare vill förstärka sina offensiva alternativ.
 
Köpessumman är onekligen hög för brassen, men sätter man i perspektiv att Everton fick tränaren Marco Silva "gratis" under sommaren och inte för de £20m de var redo att betala för honom i vintras när han tränade Watford så kanske affären inte är så tokig iallafall.
 
Samtidigt sägs en del av de £50m Everton betalar göra så att Watford inte stämmer klubben för deras försök att locka den kontrakterade tränaren Silva under den gångna vintern.
 
Oavsett hur man ser på situationen är affären en massiv investering för Everton där nyförvärvet Richarlison kommer få en stor press att leverera under sin första tid på Goodison Park.
 
Ekonomisk kris i Bolton
 
Det råder kris i Bolton inför seriepremiären.
 
För några veckor sedan fick Championship-klubben ställa in träningsmatchen mot skotska St Mirren. Anledning: Spelarstrejk.
 
Det har rapporterats att Bolton inte har råd att betala ut bonus till spelarna, vilket fått en kärna av spelartruppen att sätta ner foten. Ett agerande som skapat osämja i klubben.
 
I samma veva står det klart att klubben i skrivande stund endast har nitton spelare att tillgå i spelartruppen, varav två är tonåringar.
Spelarna Bolton värvat under sommaren har varit på free transfer - då det inte finns några pengar att värva spendera på spelarköp. En situation som ter sig märkligt då klubben nyligen (januarifönstret) sålde stjärnan Gary Madine till Cardiff för rapporterade £6m.
 
Problemen i spelartruppen bådar knappast gott för The Trotters som med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar i Englands andradivision förra säsongen.
 
Portugisiska Wolverhampton
 
Wolverhampton gjorde dundersuccé i The Championship förra säsongen.
 
Under ledning av tränare Nuno Espírito Santo och med inflytande från spelaragenten Jorge Mendes skapades en portugisisk revulotion i den oranga delen av Black Country som överlägset tog ligasegern i andradivisionen.
 
 
 
Med 99 poäng inspelade och med portugiserna Diego Jota, Ruben Neves, Helder Costa och Ivan Cavaleiro som lysande profiler kunde Wolves göra sin bästa säsong genom tiderna som medlem i Englands andradivision.
 
Nu väntar en större utmaning för Wolverhampton, som under sommaren fått ytterligare förstärkningar till spelartruppen med hjälp av spelaragenten Jorge Mendes.
 
Landslagsmålvakten Rui Patricio har anslutit till klubben för att möta de ökande krav mellan stolparna som spel i Premier League innebär.
Samtidigt går det i skrivande stund även starka rykten om att Mendes försöker locka över sina stallmedlemmar, tillika landslagsspelarna Pepe och Joao Moutinho.
 
Samtliga portugisiska spelare som nyss nämnts har just Jorge Mendes som spelaragent.
 
En tänkbar uppställning i Wolverhampton till hösten:
 
 
 
 
 
Adam Stenberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela