wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Get back

Publicerad 2018-05-20 19:42:05 i Allmänt,

(null)

Det står klart att det är West Bromwich, Stoke och Swansea som blir nedflyttade till The Championship.

För den fallerande trion väntar stora förändringar i spelartruppen inför den kommande säsongen, dels för att en kärna av spelare kommer bli lockade av bud från andra klubbar, men även för den förändrade situationen ekonomiskt där en mindre lönebudget är att förhålla sig till.

Nedan listas spelare från de nedflyttade lagen som  av olika anledningar kan komma att återvända till Premier League inför hösten, samt lite övriga tankar:

STOKE CITY:

Xherdan Shaqiri, 26 🇨🇭

Shaqiri är en av få spelare i Stoke som stack ut under säsongens gång.
Trots att Schweizaren hållt en lägre profil än tidigare säsonger - där han tidigare stundvis visat upp världsklass-prestationer med tidigare parhästen Arnautovic, gjorde han denna säsong en helt klart godkänd kampanj, och det med i princip obefintlig hjälp av respektive offensiva lagkamrater.

Shaqiri är med åtta mål och sju assist från den gångna säsongen ett namn att lita på under "silly season", särskilt om det går bra under fotbolls-VM med Schweiz.

Tänkbara klubbar: Bournmouth, Watford.

(null)
Kommer Shaqiri rosa marknaden under VM?

Joe Allen, 28 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿

En helt okej säsong från Joe Allen’s sida, men inte mycket mer. 
Dock är Walesaren enligt mitt tycke en för bra spelare för The Championship, och kommer säkerligen söka sig ett nytt uppdrag hos någon klubb som behöver dynamik på mittfältet 

Passningsskicklige Allen hade en defensiv roll i Stoke’s 3-4-3 system, men mäktade ändå med sex assist från sin mittfältsplats.

Tänkbara klubbar för Allen: Huddersfield, Crystal Palace, Newcastle

Jack Butland, 25 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Landslagsmålvakten Jack Butland är för bra för att spela i The Championship, trots en vår fylld med tvivelaktiga insatser i Stoke-tröjan som kan tyda på annat.  
Den Birmingham-skolade målvakten kommer vara ett hett ämne på transfermarknaden, särskilt för Premier League där antalet vassa målvakter genom åren blivit alltmer färre.
Det råder inga tvivel om att målvakten gjort sin sista match i Stoke, frågan är vara vilken klubb som blir nästa.

Tänkbara klubbar: Arsenal, Tottenham, Southampton

(null)


WEST BROMWICH ALBIONS

Jonny Evans 🇬🇧

Evans hade en fantastisk säsong under den förra säsongen, med så bra insatser att det tillochmed ryktades om eventuella flyttar till Arsenal och Manchester City.
I år har det inte gått lika bra för Evans som nu lämnat Premier League tillsammans med lagkamraterna i West Bromwich.
Trots en risig säsong är grundkapaciteten fortfarande stark hos den titelberikade Nordirländaren, som förmodligen lär vara omsusad av rykten från olika håll även denna sommar.

Tänkbara klubbar: Crystal Palace, Leicester City, West Ham

(null)


Matt Phillips, 27 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Phillips gjorde likt Evans en fantastisk säsong förra året.
Skotten var med på min lista från förra säsongens summering:, läs här  efter flera övertygande insatser där han stundvis var en av seriens hetaste framspelare från sin ytterposition.
Likt West Bromwich har Phillips underpresterat, vilket resulterat i väldigt få mål och assist denna säsong.
Förra årets prestationer kommer dock vara till hjälp för mittfältaren när det gäller att hitta en ny klubb, då han bevisade att han håller en högre nivå en den som krävs i andra divisionen.

Tänkbara klubbar: Burnley, Watford, Bournemouth, Newcastle, Brighton

Jay Rodriguez, 28. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Tekniske Rodriguez var en av få ljusglimtar på The Hawthornes denna säsong.
Engelsmannen stod för sju mål från sin anfallsposition och visade upp en del pigga insatser, även fast laget allt som oftast enhetligt var bedrövligt.
Känslan är att Jay Rodriguez är tillbaka i Premier League, på en familjär plats.

Tänkbara klubbar: Burnley, Southampton

(null)
Blir det en återkomst till Turf Moor för Rodriguez?

SWANSEA CITY

Alfie Mawson, 24 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

En mogen spelare trots sin relativt unga ålder.
Det är inte ofta en av säsongens bättre spelare är en försvarsspelare i en nedflyttad lag, men i Alfie Mawson’s fall stämmer det faktiskt.
En spelskicklig försvarare som gärna vill styra spelet från låg position, genom precisa krossbollar.
Skulle bli väldigt förvånad om det inte ryktas om en flytt för Barnsley-skolade Mawson under denna sommar.

Tänkbara klubbar: West Ham, Crystal Palace, Huddersfield, Newcastle

(null)


Martin Olsson, 30 🇸🇪

Svensken Martin Olsson har spelat i Premier League med tre klubbar - Swansea, Blackburn, Norwich och samtliga har han blivit nedflyttade med.
När ska chanserna ta slut?
Jag har svårt att tro någon förändring kring Olsson’s fortsättning i England, där känslan är att han kan komma att återvända till toppen igen.
Detta av två anledningar: Först och främst råder det en brist på pålitliga vänsterbackar, sen tror jag att oavsett hur erfarenheten av Premier League sett ut genom åren kommer den väga tungt under transfermarknaden.
Tänkbara klubbar: Brighton, Cardiff, Huddersfield, Newcastle

Sam Clucas, 27 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Den gode Clucas är en mångsidig spelare som bevisat att han behärskar samtliga nivåer i den engelska fotbollen. Genom karriären har engelsmannen tagit sig upp från Division fem till Premier League och imponerat under färden.
Clucas har representerat hela sex klubbar under karriären, och känslan är att det kommer bli fler, förmodligen redan till hösten.

Tänkbara klubbar: Huddersfield, Crystal Palace, Newcastle, Watford

(null)
Vilken blir Clucas sjätte klubb?

SPELARE MED KLUBBKÄNSLA SOM INTE LÄR LÄMNA SIN KLUBBAR:

Ryan Shawcross, Erik Pieters, Craig Dawson

SPELARE SOM BÖR HA GJORT SITT I PREMIER LEAGUE:

Gareth Barry, Darren Fletcher, Charlie Adam, Mame Biram Diouf,  Mike Van Der Hoorn, Wayne Routledge, Chris Brunt, James Morrison, Nathan Dyer, Gareth Mcauley

// Adam Stenberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela