wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Our house

Publicerad 2017-04-26 09:05:00 i Allmänt,

 
Genomgång inför veckans derbymatcher.
 

Tre spännande derbyn av högsta prestige är att vänta ikväll och imorgon.

 
Men först, till Chelsea's seger under gårdagen.
 
Chelsea tog en viktig seger i jakten på klubbens sjätte ligatitel.
 
Trots hot från The Saints, där förra Chelseatalangerna Oriol Romeu och Ryan Bertrand försökte förstöra festen på Stamford Bridge, kunde de blå från västra London hålla undan, när slutresultatet fastställdes till 4-2
 
Romeu och Bertrand i Chelseatröjan
 
De två sista målen Chelsea stod för var efterlängtade baljor från anfallaren Diego Costa, som spräckte sin måltorka som pågått i fem matcher.
 
Vinsten är extremt viktig för The Blues titelstrid, som nu kan lämna den senaste tidens undermåliga insatser bakom sig, och ta sig an de sista avgörande matcherna med ett klart sinne.
 
En lättad Diego Costa firar sitt mål
 
Tre derbyn väntar mitt i veckan!
 
Middlesbrough - Sunderland
 
Tees-Wear derby
 
Kampen om nordöstra England går av stapeln under onsdagskvällen.
Premier League's nordligaste klubbar möts i en rivalmatch där vikten av en vinst är större än någonsin.
 
Klubbarna ligger på en tjugonde, respektive nittonde plats, där båda ligger riktigt risigt till i nedflyttningsstriden.
 
Lee Cattermole, Boro och Grant Leadbitter, Sunderland i Tees-Wear derby.
Nu spelar de i motsatta klubbar.
 
De tre poäng som står på spel, kan vara klubbarnas sista chans att hänga med i kampen om Premier League överlevnad.
 
Sunderland's lagkapten Lee Cattermole återvänder till Riverside Stadium, arenan han växte upp i.
Mittfältskämpen är skolad i Middlesbrough's akademi, där han under 00-talet tog sig fram i rampljuset tillsammans med bl.a. en ung Stewart Downing.
 
Downing och Cattermole i Borotröjan
 
Middlesbrough kommer till spel utan sin stjärnspelare Gaston Ramirez.
Mittfältaren från Uruguay är avstängd efter att ha blivit utvisad i besöket på Vitality Stadium mot Bournemouth i lördags.
 
Crystal Palace - Tottenham
 
South London vs. North London
 
The Eagles tar emot Spurs hemma på Selhurst Park.
 
Londonderby mellan nord och syd
 
Tottenham kommer senast från en svidande förlust i FA-cupens semifinal, där rivalen Chelsea drog längsta stråt på Wembley stadium.
 
Crystal Palace tog en imponerande seger i besöket på Anfield i söndags, en seger som ingår i raden av imponerande insatser mot klubbar i tabellens toppskikt.
 
Benteke och Zaha sänkte Liverpool
 
Palace har nämligen nyligen vunnit sina senaste två derbyn mot Chelsea respektive Arsenal, vilket tyder på att klubben knappast kommer visa respekt i sitt kommande lokalmöte.
 
Tottenham har i övrigt en mäktig form, med sju raka vinster i ligaspelet.
De vita från norra London har inte förlorat en match i ligan sen besöket på Anfield mot Liverpool i februari.
 
Tottenham har bra form i ligan
 
Crystal Palace ytter, Andros Townsend möter sin moderklubb i Londonderbyt.
 
25åringen hade några lyckade säsonger i Tottenham, där han ett tag var så framgångsrik att han tog en plats i det Engelska landslaget.
 
Trots en fin utvecklingskurva i Spurs hamnade den talangfulle yttern tillslut utanför truppen, som en konsekvens av en osämja mellan honom och Tottenhams ledarstab, vilket senare resulterade i en flytt bort från moderklubben.
 
Townsend fick en tråkig sorti i Spurs
 
Crystal Palace har skadeproblem i defensiven, där båda mittbackarna Scott Dann och James Tomkins befaras missa resten av säsongen.
 
Situationen av skador har lett till att senaste matchen fick ytterbacken Martin Kelly agera mittback, då den givne Mamadou Sakho inte var tillgänglig att spela mot Liverpool där han är utlånad ifrån.
 
Derbyfighten är oerhört viktig för Tottenham Hotspurs, som efter Chelsea's vinst under gårdagen är piskade att vinna mot formstarka Crystal Palace för att hänga med i den stundande titelstriden.
 
Manchester City - Manchester United
 
The Manchester Derby
 
De röda besöker de blå i ett prestigefyllt derby på Etihad Stadium, där kampen om direkt kvalificering till Champions League går in i sin slutfas.
 
The Manchester derby
 
The Citizens åkte på en tung förlust i FA-cupens semifinal mot Arsenal i söndags, i ett möte som fick avgöras på förlängningstid.
 
Pep Guardiola och Manchester City kommer till spel utan Bacary Sagna och Gabriel Jesus, samt Ilkay Gündogan som sen tidigare är långtidsskadad.
 
Manchester United vann senast i ligaspelet mot BurnleyTurf Moor, där klubben roterade en del spelare efter lagets europaspel där belgiska Anderlecht avfärdades hemma på Old Trafford.
 
Rooney fick chansen när det roterades
 
José Mourinho och The Red Devils kommer till spel i derbyt utan Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Juan Mata, Phil Jones och Chris Smalling som alla är skadade och blir borta för resten av säsongen.
 
Det ska tilläggas att Paul Pogba, Fernandinho, David Silva och Sergio Agüero utgick med skadekänningar från sina respektive matcher, vilket leder till spekulationer kring spelarnas tillgänglighet inför rivalernas möte.
 
Fernandinho och Silva kan missa derbyt
 
Senast Manchester-klubbarna möttes i ligan, vann Manchester City med 2-1 Old Trafford efter mål av Kevin De Bruyne och Kelechi Iheanacho
 
Försvarskrisen är påtaglig i Manchester United.
 
Eric Bailly, Daley Blind samt juniorerna Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensah är de enda tillgängliga spelarna att nyttja i lagets mittförsvar.
 
Daley Blind och Eric Bailly's samarbete under senaste derbymötet i ligan var bedrövligt.
 
De Bruyne utnyttjar misstag på Old Trafford
 
Denna historik kommer ge Manchester United's tränare ett laguttagnings dilemma där han egentligen inte har något större val än att förlita sig på den kombination som var mindre lyckad i höstens derbymöte.
 
Mins åsikter inför derbyna:
 
- Tottenham bör inte göra om samma misstag som i helgen, att använda Heung Min Son till wingback.
Sydkoreanen brister i sin defensiva roll, och ett val av honom i den positionen vore naivt och kan bli förödande mot en sylvass Wilfried Zaha.
 
Heung Min-Son är ingen wingback.
 
- Manchester City bör fundera flera gånger innan man bekräftar sitt mittlås inför derbyt med lokalrivalerna.
Kvicke Marcus Rashford idkar gärna mot stabbiga mittbackar som Kompany eller Kolarov. Mitt tips till Guardiola: Använd Otamendi och Stones mot Uniteds kvicksilver.
 
Stones, optimal mot snabbe Rashford.
 
Tips till Mourinho:
 
Spela med Luke Shaw
 
Utnyttja den fakta att Manchester City spelar utan en renodlad högerback, där mittfältaren Jesus Navas praktiserat de senaste matcherna.
Det är ett ypperligt läge att använda Luke Shaw, som ständigt ställer frågor till motståndarnas backlinje med djupledslöpningar från sin ytterbacksposition.
 
Djupledslöpande Luke Shaw
 
Valet att ge förtroende till engelsmannen kan ställa till problem för den ännu oprövade vikarierande City-högerbacken.
 
- Till Steve Agnew, Middlesborough's tillfällige tränare:
 
Lägg av med försök till finliret som genomsyrat Boro's säsong. 
 
Jag vill se färre passningar, snabbare beslut och fler bollar in i boxen.
Det finns en vass targetspelare i Middlesbrough som kan ställa till problem för Sunderland, och han gynnas inte av ett statiskt triangelspel vid Riverside's mittcirkel.
 
Negredo, lyckosam targetspelare.
 
 
// Adam Stenberg
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela