wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Steve Bloomer's watching.

Publicerad 2017-01-27 10:53:00 i Allmänt,

 

Kort genomgång inför helgens FA-Cup, fjärde omgången.
 

Derby County - Leicester City

The East Midlands derby spelas ikväll där ärkerivalerna Derby och Leicester inleder FA-cupens fjärde omgång, inmarscherandes på Pride Park till tonerna från Derby's kampsång, Steve Bloomer's watching.
Klubbarna har en av landets största rivaliteter, och kvällens möte lär inte bli något undantag.
Derby County ligger i toppskiktet av The Chanpionship, medans The Foxes kämpar i motvind med dåliga resultat i Premier League, och har ett hemskt facit på bortaplan vilket ger hatmötet ännu mer intressant prestige.
 
Will Hughes och Tom Ince, sonen till forne Premier League spelaren Paul Ince, är intressanta spelare att ha koll på hos hemmalaget The Rams.
Leicester kan har tillgång att återigen spela Algerierna Riyad Mahrez och Islam Slimani som är tillbaka från Afrikanska mästerskapen.
 
Värda att hålla ett öga på
 
Southampton - Arsenal
Southampton gjorde en gedigen insats på Anfield i veckan när de efter ett sent mål av Irländaren Shane Long, vann över Liverpool och avancerade till final i Ligacupen.
Nu står ännu en cupmatch på schemat för sydkustlaget som tar emot Arsenal hemma på S:t Mary's Stadium.
Arsenal har de senaste åren nosat bland Southamptons talangfulla akademi, och värvat engelsmännen Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain samt Callum Chambers vilket får ses som en symbol som kommer öka prestigen i matchen.
Arsenal har de senaste tre åren vunnit turneringen två gånger.
 
I dagens Southampton finns nya intressanta egna produkter som kan delta mot The Gunners, bland annat Josh Sims, James Ward-Prowse och Sam McQueen som tidigare gjort avtryck under säsongen.
 
The Walcott, Southampton 2006.
 
Manchester United - Wigan Athletic
The Red Devils tar emot Wigan hemma på Old Trafford.
Noterbart inför mötet är Warren Joyce, tränaren i Wigan som har ett förflutet som huvudtränare för reservlaget i United.
 
Kan Joyce med tidigare Unitedspelarna, Nick Powell, Ryan Tunnicliff och Reece James i Wigan med sina interna kunskaper av tidigare klubben ställa till med en skalp, trots den tuffa nedflyttningsstrid laget kämpar för i The Championsship?
 
Warren Joyce återvänder till Old Trafford
 
Millwall - Watford
The Lions från Bermondsey i södra London gjorde en imponerande tredje omgång i cupen när de krossade Premier League laget Bournemouth hemma på The Den.
Millwall som är ett starkt hemmalag, har en ypperlig chans att ställa till med en skräll när formsvaga The Hornets kommer på besök.
Watford har svårt att komma till rätta i ligan och har oerhörda problem med skadefrånvaron hos många viktiga spelare, vilket har hämmat resultaten under klubbens vinter.
 
För inte så länge sen var Millwall i FA-Cup final, närmare bestämt 2004. Man mötte Manchester UnitedWembley som slutade med en förlust. 
Lejonens tränare, den forne anfallaren Neil Harris, som är legend i Millwall sammanhang, speldade i den finalen tillsammans med den föredetta Premier League bekantingen Tim Cahill på topp.
Kan Neil Harris ta sitt Millwall till en ännu en final, i sin nuvarande roll som tränare?
 
Tim Cahill (t.v) och Neil Harris (t.h)
 
// Adam Stenberg
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela