wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Johnny B. Goode

Publicerad 2017-01-18 10:59:16 i Allmänt,

 

Premier League klubbarna har en del guldklimpar som står utanför rampljuset.

Trots viktig funktion i laget får vissa inte den uppmärksamhet de förtjänar.
 
Här kommer en lista på vilka jag tycker är Premier Leagues mest underskattade spelare, som det helt enkelt pratas för lite om.
 
Jonathan Walters, Stoke City.
 
Forwarden Walters är en rutinerad pjäs i The Potters.
Irländaren är varken särskilt tekniskt skicklig eller kvick, men väldigt nyttig för klubben och sina lagkamrater.
De senaste årens investeringar i spelare som Bojan, Xherdan Shaqiri och Marko Arnautovic har resulterat i att Walters oftast deltar från bänken.
När han väl spelar, levererar han insatser som gör det jobbigt för motståndarförsvaren.
Ett ständigt kämpande offensivt som defensivt, kamp i varje duell och löpvillighet har varit Walters signum sen han kom till klubben från Ipswich Town, 2010.
När det korta spelet knackar, där längre och mer direkta bollar erfordras, är spelare som Jonathan Walters en lyx att ha som alternativ.
 
Nyttig för Stoke City
 
Michael Carrick, Manchester United
 
Manchester Uniteds defensiva mittfältare har länge varit en viktig kugge i klubben på och utanför planen med sin rutin och lugn i spelet. 
Trots sitt facit där han sällan gör en dålig match har han de senaste åren, sen Ferguson lämnade, inte varit en självklarhet i lagets startelva.
Den här säsongen under Jose Mourinho har inte varit ett undantag. I inledningen av säsongen satt den forne West Ham och Tottenham spelaren på bänken till förmån för Marouane Fellaini och Paul Pogba. När United hade som mest problem dock, under hösten, valde tränare Mourinho att börja med engelsmannen från start.
Sen förändringen har laget börjat vinna andra bollar, blivit tryggare i spelet och fått det lugn som krävs för att våga bygga upp ett spel bakifrån. Michael Carrick's inverkan på klubbens framfart under hösten går inte att överskatta.
 
Lugnet i United
 
Harry Arter, Bournemouth.
 
Mittfältare Arter är en självklarhet i startelvan när tränare Eddie Howe tar ut laget.
Irländaren är motorn, grovjobbaren som löper konstant och ger sällan sin motståndare något utrymme. Trots att slitvargen ständigt står för profilstarka insatser, får han som många andra med uppgiften att jobba "i det tysta", inte den uppmärksamhet som är befogad.
Jack Wilshere, lånet från Arsenal som spelar med Arter i sydkustklubben, har sagt i en intervju att irländaren är en av de bästa spelarna han spelat med.
Fina ord från en spelare som spelat med diverse stjärnspelare de senaste åren.
 
Tränare Eddie Howe med sin motor.
 
César Azpilicueta.
 
Azpilicueta har blivit Mr.Chelsea.
Backen kan spela på flera positioner och har visat intelligens när han anpassat sig till en ovan mittbacksroll i Contes lagbygge.
Trots att Chelsea gjorde en dålig säsong förra året där Branislav Ivanovic, John Terry, Kurt Zouma och Gary Cahill åkte ut och in i elvan, blev spanjoren aldrig petad.
Den mångsidige backen gör sällan en dålig match vilket ger en trygghet i laget. Azpilicueta får trots sin höga kvalité, sällan den beröm han förtjänar.
 
Mr.Chelsea
 
Jermain Defoe, Sunderland.
Engelsmannen har en enorm erfarenhet av Englands högsta liga.
Den 34 årige anfallaren har trots spel i en klubb som kämpar i botten av tabellen, de senaste åren gjort i snitt mål i varannan match han deltagit i.
Med sina tolv ligamål i höst är han oumbärlig för Sunderland och viktig för klubbens fortsatta existens i Premier League.
Kvalitén att fortsätta göra mål för klubben även fast spelet inte sitter är ett bevis på anfallarens storhet.
 
 
Defoe firar ett av många mål
 
Christian Eriksen, Tottenham.
 
Dansken Eriksen är en av få Andre Villas-Boas värvningar som fått ett bra utfall för Tottenham.
Mittfältaren, som skolats i Ajax, har på allvar blommat ut under Mauricio Pochettinos styre och verkligen levt upp till de förväntningar som skapades under tiden i sin tidigare holländska klubb.
Trots sin succé har dansken hamnat i skuggan av lagkamrater som Dele Alli och Harry Kane, vilket gjort att de rättmätiga hyllningarna uteblivit.
Eriksen är viktig för Tottenham med sin kreativa förmåga att skapa målchanser med bolldriv, inlägg och instick. Han är dessutom ett hot på fasta situationer med sina frisparkar och hörnor.
 
Underskattad matchvinnare
 
Adam Lallana, Liverpool.
 
Lallana har tagit den långa vägen till toppen. 2010 spelade engelsmannen i League One och mötte Leyton OrientBrisbane Road, i söndags sju år senare spelar han i Liverpool och möter Manchester UnitedOld Trafford.
 
Nu i Liverpool, under Jürgen Klopp, har den irrationella mittfältaren gått från klarhet till klarhet. 
Han har trots en del tidigare skadeproblem och tuff konkurrens på det offensiva fältet varit en återkommande startspelare i merseyside laget som gjort sådan succé under hösten.
Lallana passar perfekt i spelet som Klopp förordar, och är enligt mig en av de mest underskattade spelarna i hela ligan.
Det talas ofta om Coutinho och Mané, men sällan om Lallana's storhet
 
Gör succé i skuggan av Mané och Coutinho
 
Skrällar i omspelet av FA cupen, tredje omgången.
 
AFC Wimbledon - Sutton United 1-3
 
Lincoln City - Ipswich Town 1-0
 
Division fem lagen Lincoln City och Sutton United slog till med omgångens skrällar när de slog ut The Championship laget Ipswich Town respektive League Two laget AFC Wimbledon ur turneringen.
En parallell man kan dra till klubbarnas segrar är att båda lagen avgjorde sina respektive matcher i matchens sista minuter, vilket skapade fantastiska scener.
 
Lincoln City firar avancemanget
 
Fantastiskt resultat för klubbarna som iochmed avancemanget stärker både sina sportsliga och ekonomiska aktier.
 
Nu väntar Leeds United på hemmaplan för Sutton United medans Lincoln City tar emot Brighton Hove & AlbionSincil Park i FA-cupens fjärde omgång.
 
Ikväll avslutas FA cupens tredje omgång med dessa returmöten:
 
Newcastle United - Birmingham City
 
Plymouth Argyle - Liverpool
 
Southampton - Norwich City
 
// Adam Stenberg
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela