wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Burn baby Burnley

Publicerad 2017-11-09 15:02:30 i Allmänt, Listor,

(null)

Tänkte ta tillfälle i akt under detta landslagsuppehåll, att inför den kommande vinterperioden lista höstens överraskningar i Premier League. En lista med spelare, tränare eller klubbar som presterat över förväntan under de inledande månaderna.
 
Höstens positiva överraskningar i Premier League, Del 1 av 2.
 
8. Maya Yoshida, Southampton.
 
Veteranen Yoshida har som konsekvens för ojämna insatser genom åren haft svårt att ta en ordinarie plats i The Saints mittförsvar sen ankomsten från holländska VVV-Venlo för fem år sedan.
 
Japanen har länge levt i skuggan av mittbackar som Dejan Lovren, José Fonte och Virgil Van Dijk, men nu under nya förhållanden har den 28-årige försvararen accelererat.
 
Nya tider för Yoshida i Southampton
 
Under ledning av nye tränaren Mauricio Pellegrino har Yoshida fått förtroendet från start i mittförsvaret, och med denna möjligheten har han bidragit till att laget hållt nollan vid fyra tillfällen under hösten.
 
Två av elva matcher har Yoshida missat under säsongen, mot Watford (förlust) och Brighton (oavgjort), vilket säger en del om mittbackens betydelse för The Saints defensiv under de inledande omgångarna av Premier League.
 
7. Burnley
 
The Clarets var under ledning av Sean Dyche en av fjolårets stora överraskningar i Premier League.
 
Den då nyuppflyttade klubben överraskade fotbollsföljarna med fina kollektiva insatser, där man framförallt stack ut med ett extremt bra facit hemma på Turf Moor.
Den låg-profilerade klubben höll sig kvar i ligan tack vare denna succé och slutade på en 16:e plats i tabellen.
 
Denna säsong fortsätter de positiva överraskningarna komma från Sean Dyche's lag, men nu på en helt annan nivå.
 
The Clarets fortsätter överraska i Premier League
 
Trots att man inför säsongen blev av med fjolårsprofilerna Michael Keane, George Boyd och Andre Gray samt en långtidsskada på Tom Heaton har klubben i skrivande stund ändå lyckats tagit 19 poäng på sina 11 inledande matcher, vilket fäster klubben på en sjunde placering i ligatabellen.
Ett facit långt över förväntan inför säsongen.
 
Det mest imponerande i Burnley's utveckling den här säsongen är att tränare Sean Dyche lyckats ersatt flyktande Keane och skadade Heaton med de interna reserverna James Tarkowski & Nick Pope, men samtidigt lyckats hålla samma kvalité, om inte ännu bättre.
 
Den skotske tränaren har trots spelarförlusterna fortsatt att bygga en stark kultur i spelartruppen på Turf Moor.
Ett framgångsrecept där varje spelare ger 100% i varje match, även fast det så endast gäller ett inhopp från bänken.
 
Det ska bli intressant att fortsätta följa lagets överraskande utvecklingskurva under säsongen.
 
6. Tammy Abraham, Swansea.
 
Inför säsongen valde Swansea under ledning av Paul Clement att förstärka anfallsbesättningen med Tammy Abraham på lån från Chelsea.
 
Trots en mörk höst där resultaten svikit för The Swans, har 20-årige Abraham gjort Liberty Stadium till en något ljusare plats med starka insatser under de inledande omgångarna.
 
Tammy Abraham
 
Utöver de 4 mål han fyllt ut klubbens målkonto med har anfallaren även bidragit med styrka, spänst och en viktig funktion som targetplayer längst upp i lagets anfall.
 
Som kvitto för en välartad höst har anfallaren, med ett bagage på 20 mål för Bristol City under låneperioden förra säsongen i The Championship, blivit uttagen till Gareth Southgate's landslagstrupp inför de kommande vänskapsmatcherna under det pågående landslagsuppehållet. 
 
5. Aboulaye Doucouré, Watford.
 
Doucouré har sensationellt gått från att vara en oönskad utfyllnadsspelare, som utan förtroende varit utlånad i perioder sen han anlände till klubben 2016, till att bli en av klubbens mest framstående spelare under en fantastisk höst på Vicarage Road.
 
Watford's främsta spelare under den överraskande hösten.
 
Klubben har hittills överraskande tagit femton poäng, och detta är mycket tack vare deras hårt jobbande fransman.
Med hög arbetskapacitet, förmåga att bryta motståndarnas anfall och en näsa för mål har 24-årige Doucouré blivit symolen för detta nya, fräscha och taktiska Watford under den nye portugisiske tränaren Marco Silva.
 
Han har varit så pass bra inledningsvis att fjolårets bästa spelare i Watford, Etienne Capoue, överraskande blivit förpassad till bänken.
 
Fortsätter mittfältaren i samma form, kommer han bli ett hett namn på transfermarknaden i framtiden.
Brytningssäkra tvåvägsspelare som står för det kopiösa arbetet på centralt mittfält växer inte på träd.
Just den spelarrollen är, och kommer fortsatt vara en stor tillgång för lag som idkar ett rakt mittfält med krav på taktiskt disciplinerade spelare.
 
Inom kort kommer andra delen av min lista med årets överraskningar i Premier League.
 
// Adam Stenberg
 
 
 


Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-11-09 18:53:09

Som alltid kul läsning!!!! 👌

Svar: Grymt!!
Adam Stenberg

Postat av: Marita

Publicerad 2017-11-10 02:32:14

Kanon Adam

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela