wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Waiting for love #2

Publicerad 2018-08-07 00:30:00 i Allmänt,

 
 
Seriestarten av Premier League närmar sig. Det är dags för en prediktering av säsongen.
 
I fyra inlägg försöker jag förutspå vilka placeringar respektive klubb kommer befästa när säsongen under nästkommande vår ska summeras.
 
  1. Missade du det tidigare inlägget kan du läsa det här: DEL 1 av 4 - Placering 16-20.
 
 
DEL 2 av 4: (Siffror inom parantes är fjolårets placering)
 
Placering 15-11
 
15. BRIGHTON HOVE & ALBION (15:e)
 
Det blev varken några toppar eller dalar för Brighton under förra säsongen.
 
Fiskmåsarna från södra England hamnade aldrig i något riktigt trubbel under debutsäsongen - efter en jämn och trygg kampanj utan några större förlustsviter som nykomling.
 
Det överraskande resultatet under säsongen är ännu ett bevis på att Chris Hughton, som tidigare tränat Norwich och Newcastle i Premier League, är en underskattad ledare inom engelsk toppfotboll.
 
Med 4-4-1-1 som grundformation bildade engelsmannen en stark försvarsmurs på sydkusten med de centrala försvararna Lewis Dunk och Shane Duffy i storform, samtidigt som han nyttjade det bästa ur veteranen tillika targetspelaren Glenn Murray och succéförvärvet Pascal Gross på topp.
 
Jag tror Brighton kommer fortsätta med en trygg kurs även denna säsong, där klubben nu inför säsongen värvat in flera intressanta spelare som kommer kunna upprätthålla kompetensen i truppen.
 
21-årige mittfältaren Yves Bissouma och den Iranske poängmaskinen från Eredivisie, Alireza Jahanbakhsh, är spelare att hålla koll på offensivt under hösten.
 
14. SOUTHAMPTON (17:e)
 
Förra säsongen är en kampanj att glömma för Southampton, som under en lång period såg ut att gå en nedflyttning till mötes.

Flopptränaren Mauricio Pellegrini fick under våren lämna till förmån för Mark Hughes efter flera bedrövliga resultat och allt för defensiv fotboll på St Marys’s.
 
Jag tror inte Mark Hughes kommer ta tillbaka Southampton till den övre halvan denna säsong, men jag är övertygad om att tränaren är tillräcklig för att göra så att klubben får en lugn säsong till mötes ovanför nedflyttningsstriden.
 
Engelsmannen har gjort en imponerande värvning i den reslige danske mittbacken Jannik Vestergaard från Bundesliga-klubben Borrusia Mönchengladbach. En viktig värvning för The Saints som behövt förstärkning i den centrala delen av försvaret sen José Fonte och Virgil Van Dijk lämnat klubben.
 
Kanske är detta en säsong då Southampton återigen spelar sina unga förmågar?
De egna produkterna Matt Targett, Sam Gallagher, Harrison Reed, Sam McQueen, Josh Sims och Jake Hesketh, som gjorde succé säsongen 16-17 i Ligacupen, ingår alla i den spelartrupp som haft försäsongsläger i Kina. 
 
Dansken Jannik Vestergaard har anlänt till Southampton
 
13. BURNLEY (7:e)
 
Burnley hade en av klubbens bästa säsonger i modern tid under den gångna upplagan.
 
Under ledning av Sean Dyche knep laget en sjunde placering i tabellen, strax bakom Arsenal.
En säsong som präglades av fina insatser från flera olika spelare i truppen, där reserverna Nick Pope, James Tarkowski och Ashley Barnes sensationellt klev ut ur skuggan för att höja klubben till nästa nivå.
 
Denna säsong kommer till stor del handla om spel i Europa League, vilket kommer ta på krafterna under säsongen i den inhemska ligan för Burnley som jag inte tror kan nå samma resultat igen.
 
På transfermarknaden har det också sett tunnt ut, trots att klubben i skrivande stund står utan med landslagsmålvakterna Tom Heaton och Nick Pope på skadelistan. 
Min känsla är att det blir en halvdan säsong i ligan, men en spännande sådan att följa i cuperna för Lancashire-klubben.
 
12. NEWCASTLE UNITED (10:e)
 
Dagens sanning: är det någon tränare i Premier League som gör ett riktigt bra jobb i ett tufft förhållande så är det Newcastle's spanske tränare Rafa Benitez.
 
Att leda Newcastle under ledning av ägaren Mike Ashley är som att äta med händerna fastbundna bakom ryggen. Det går till slut att lösa uppgiften, men det tar på krafterna och är mycket svårare än det behöver vara.
 
Benitez relation med ägaren Ashley är ansträngd då profilerna har helt olika syn på klubbens ambitionsnivå. Ägaren nöjer sig bara klubben håller sig kvar i högsta ligan - så han kan göra reklam för sitt varumärke på den stora scenen. Samtidigt är Benitez och supportarna frustrerade för att tillräckligt med pengar inte kommer fram till spelarköp som kan ta klubben framåt.
 
Trots denna situation tog sig nykomlingarna Newcastle till en imponerande tionde placering i tabellen under den gångna säsongen, där tränare Rafa Benitez skötte sitt arbete utmärkt och på ett proffsigt sätt genom hela säsongen. Man kunde knappt tro att det var nykomlingar som spelade, med det organiserade sättet som klubben tog sig fram på under spanjorens ledning.

Inför denna säsong har Benitez förstärkt spelartruppen med VM-spelarna Yoshinori Muto, Ki Sung-yong och Fabian Schär, samt spetsat forwardspositionen med Salomon Rondón från West Bromwich.
 
Får klubben även behålla förra säsongens succéer: Jonjo Shelvey, Jamal Lascelles och Ayose Perez kommer de fortsatt kunna leverera godkända insatser även denna säsong i högsta ligan.
 
11. BOURNEMOUTH (12:e)
 
Har tidigare skrivit om hur harmoniskt jag upplever det i spelartruppen hos Bournemouth.
 
Truppen innehåller spelande klubblegendarer i Simon Francis, Steve Cook, Charlie Daniels, Ryan Fraser och Marc Puch - som alla var med när klubben en gång i tiden huserade i League One (Tredjedivisionen)
 
Samma sak gäller tränare Eddie Howe. Tränaren har tagit upp The Cherries från League One till Premier League och etablerat sig som en av engelsk fotbolls mest spännande fotbollstränare.
 
Under tiden har tränare Howe förstärkt sydkust-klubben med talangfulla spelare i Joshua King, Callum Wilson, Lewis Cook och Nathan Aké där samtliga gjort succé i högsta serien under engelsmannens styre.
 
 
Det finns både rutin och ungdom i klubben. Spetskvaliten för att ta klubben ytterligare steg framåt är dock begränsad, men det tror jag att supportrarna på Vitality Stadium kan nöja sig med med tanke på vilken underhållande fotboll som spelats sen uppflyttningen för tre år sedan.
 
Bournemouth hamnar på en trygg mittplacering under den kommande säsongen.
 
 
Adam Stenberg
 







Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela