wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Waiting for love #3

Publicerad 2018-08-08 06:30:00 i Allmänt,

 
 
Seriestarten av Premier League närmar sig. Det är dags för en prediktering av säsongen.
 
I fyra inlägg försöker jag förutspå vilka placeringar respektive klubb kommer befästa när säsongen under nästkommande vår ska summeras.
 
Här kan du läsa om du missat någon av de tidigare avsnitten:
 
DEL 3 av 4
 
Placering 10-6 (Siffror inom parantes är fjolårets placering)
 
10. LEICESTER CITY (9:e)
 
Det har varit mycket snack kring Leicester under sommarens transferfönster.
 
Nyligen lämnade stjärnan Riyad Mahrez för en rekordsumma till Manchester City, vilket är en tung förlust för The Foxes.
 
Trots förlusten av Premier League-vinnaren finns det mycket positivt att ta upp gällande Leicester’s transfersommar - som innehåller flera intressanta nyförvärv.
 
Den rutinerade Jonny Evans anlände tidigt under sommaren från West Bromwich.
Mittbacken, som har flera ligatitlar med Manchester United i bagaget, har både ledaregenskaperna och kvalitén för att sätta nyttiga konkurrens till startspelarna Wes Morgan och Harry Maguire.
 
Därtill har rävarna även värvat en av den portugisika fotbollens bästa försvarare i Ricardo Pereira, samt poängmaskinen James Maddison från Norwich.
 
Maddison, som varit en stor succé i The Championship, kan mycket väl bli en profil under höstens Premier League - och iallafall ett litet plåster på såren efter flyktande Riyad Mahrez.

Oavsett händelserna under sommaren känns grundkapaciteten i Leicester tillräckligt bra för att klara en mittplacering under kommande säsong.
 
9. WOLVERHAMPTON WANDERERS (Ny)
 
Mycket tyder på att nykomlingarna Wolves kommer göra succé under sin första säsong i högsta ligan på sex år.
 
Förra säsongen var klubbens bästa säsong någonsin i andradivisionen, vilket är ett resultat som skapar spänning inför Premier League-starten.
 
Med en intressant tränare i Nuno Espirito Santo och ett inflytande från spelaragenten Jorge Mendes imponerade Black Country-klubben med bländande spel och spännande, talangfulla nyförvärv med en kärna av spelare från portugisisk fotboll.
 
Även denna säsong lär det se liknande ut spelmässigt för Wolves, vars spelartrupp är tillräckligt bra för att etablera sig i Premier League.
Championship-succéerna Diogo Jota och Ruben Neves är exempel på spelare i truppen som är allt för bra för andradivisionen, och nu är på sin rätta plats för att fortsätta utvecklas.
 
Under sommaren har de portugisika landslagsspelarna Rui Patricio och Joao Moutinho anslutit, vilket är två rutinerade och väletablerade namn för att lyckas i Premier League.
 
Pengarna finns, kompetensen och drivet finns i klubben. Nu återstår det att se om tränare Espirito Santo är kapabel att lösa den intressanta uppgiften i Premier League.
 
Nykomlingarna Wolverhampton ser vassa ut inför säsongen
 
8. EVERTON (8:e)
 
Förra säsongen var verkligen ett år att glömma för Everton  supportrarna som både upplevde tränarbyten, misslyckade nyförvärv och tråligt spel under struliga omständigheter på Goodison Park.
 
Med tanke på hur illa säsongen inleddes under Ronald Koeman (2 segrar på de 10 först matcherna) var en 8:e placering i tabellen under tillfällige tränaren Sam Allardyve ett okej resultat för Liverpool-klubben.
 
Denna säsong inleder Everton med en ny tränare - Marco Silva senast från Watford.
 
Med Silva som tränare i laget kommer fotbollen bli mer underhållande än under Sam Allardyce, men jag tvivlar på att slutplaceringen blir mycket bättre under portugisens första säsong.
 
Det som talar för Everton är Marco Silva's förmåga att få igång spelare från den befintliga spelartruppen - en förmåga han visade prov på under förra säsongen med Watford där spelare som Abdoulaye Doucouré och Adrian Mariappa vaknade till liv under tränarens vägvisning genom den lyckosamma inledningen.
 
Floppande spelare som Sandro Ramirez, Morgan Schneiderlin och Michael Keane är alla profiler som kan lyftas med den nye tränaren.

Barcelona-försvararen Lucas Digne och Richarlison är intressanta värvningar att hålla ögonen på i Silva’s nya Everton.
 
7. WEST HAM UNITED (13:e)
 
Det har skett positiva förändringar kring West Ham under sommaren som gör att klubben står sig starka inför säsingsinledningen.
 
Etablerade offensiva namn i Andriy Yarmolenko, Jack Wilshere och Filipe Anderson har anlänt till Östra London.
Samtidigt har försvaret, som de gångna åren varit allmänt struligt, fått fyra nya namn i Ryan Fredericks, Lukasz Fabianski, Fabian Balbuena och Issa Diop.
 
Framför alla spelarvärvningar kommer nye tränaren Manuel Pellegrini - som kan vara det bästa förvärvet under sommaren för The Irons.
Pellegrini har lång erfarenhet som tränare i världsfotbollen och en gedigen bakgrund i Premier League där han tidigare vunnit ligan med Manchester City.
 
Issa Diop, Ryan Fredericks, Filipe Anderson är spelare som kommer höja West Ham och bli intressanta att följa under hösten.

Efter en imponerande sommar transfer-mässigt för tränare Pellegrino ser jag en stor chans till kommande Europa-spel för honom och The Hammers.
 
6. CHELSEA: (5:e)
 
Jag tror att de sena beslut som togs under försäsongen - där Antonio Conte sparkades och Maurizio Sarri ersatte under märkliga omständigheter kan bli ett problem för Chelsea under den kommande säsongen.
 
Har personligen stor respekt för vad den italienske tränaren kan utföra. Han har en lång erfarenhet som tränare, och ett sätt att idka fotboll vilket ger medhåll från både supportrar och spelare.
 
Jag tror dock att denna säsong kan bli svårt att få resultat på, då den nye tränaren knappast fått de bästa möjligheterna för att göra en bra inledning på sin karriär i England. Till exempel har italienaren i skrivande stund endast hunnit värva in en enda etablerad spelare sen han kom till klubben (Jorginho) .
 
Samtidigt råder det oro i skrivande stund runt den befintliga spelartruppen, då det ryktats starkt om att belgarna Thibaut Cortuois och Eden Hazard samt brassen Willian ska vara villiga att lämna klubben.
Knappast goda nyheterna för Chelsea inför hösten som redan förra säsongen genomled flera interna problem.
 
Sarri får en tuff inledning på sin karriär i England. Det som talar för den italienske tränaren är att han slipper fokusera på spel i Champions League, vilket såklart ökar hans chanser i ligaspelet.
Det ska även bli väldigt intressant att se vad den invärvade mångsidige mittfältaren Jorginho kan tillföra, som tidigare samarbetade med Sarri i Napoli.
 
Maurizio Sarri och Jorghino har återförenats i London med Chelsea.
 
Imorgon publiceras den fjärde och sista delen med placeringarna 5-1 i fokus.
 
Adam Stenberg
 









Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela