wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Waiting for love #4

Publicerad 2018-08-09 05:30:00 i Allmänt,

 

Seriestarten av Premier League närmar sig. Det är dags för en prediktering av säsongen.
 
I fyra inlägg försöker jag förutspå vilka placeringar respektive klubb kommer befästa när säsongen under nästkommande vår ska summeras.
 
Har du missat något av de tidigare inläggen kan dessa läsas här:
 
DEL 4 av 4: (Siffror i parantes är fjolårets placering)
 
Placering 5-1
 
5. ARSENAL: (6:e)
 
Förändringens vindar blåser kring Emirates Stadium i London.
 
Med en ny tränare och nya spelare i spelartruppen gör Arsenal sin första säsong sen 1996 utan den trefaldige Premier League-vinnaren Arsene Wenger  

I mina ögon är VM-mittfältaren Lucas Torreira, mittbacken Sokratis och målvakten Bernd Leno de mest spännande nyförvärven. Det är faktiskt dock inte de nya spelarna som jag tycker ska bli mest spännande med det nya Arsenal.
 
Det som ska bli mest intressant att följa är hur den nye tränaren Unai Emery kommer förvalta det befintliga spelarmaterialet som finns i Arsenal.
 
Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette och Henrikh Mkhitaryan är spelare som knappast blommade under förra säsongen med Arsene Wenger som tränare. Det finns såklart en möjlighet att det kan se annorlunda ut under en ny säsong med en ny ledare.
 
Samtidigt blir det en utmaning för tränaren att få igång försvararna Hector Bellerin och Shkodran Mustafi i försvaret, som båda hållt hög kvalité tidigare år men underpresterade rejält under förra säsongen.
 
4. TOTTENHAM: (3:e)
 
Mauricio Pochettino har en av ligans absolut bästa startelvor. En startelva som utan tvekan har näst högst kvalitét bakom mästarna Manchester City.
 
Har skrivit tidigare om hur Tottenham's största utmaning inför hösten är att behålla alla stjärnspelare kvar i klubben, snarare än att köpa in massa nya spelare.
 
Jag står kvar vid resonemanget, men ju mer veckorna går blir jag fundersam hur klubben, som inte värvat en enda spelare denna sommar, ska klara sig i tabellen om skadorna börjar trycka på under säsongen.
 
I min åtanke finns de starka rykten som talar för att Danny Rose, Moussa Dembéle och Toby Alderweireld kan lämna klubben innan säsongen startar. Utan denna trio tappar Spurs livsviktig spets och bredd om inga nya spelare kommer in.
 
Jag tror inte med korten på bordet att Tottenham kommer lyckas förbättra sin tredje placering från i fjol, snarare tvärt om.

För att Pochettino ska lyckas förbättra sitt resultat från tidigare år måste Harry Kane fortsätta vräka in mål, samtidigt som Dele Alli återfår formen från säsongen 16-17 då engelsmannen ensam stod för 20 mål och 20 assist från sin offensiva mittfältsposition, för att utmaningen ens ska vara möjlig.
 
Tottenham har varit passiva på transfermarknaden
 
3. MANCHESTER UNITED: (2:a)
 
Spelet och funktionen i laget Manchester United räckte till en andra plats i tabellen under fjolårets upplaga.
 
Under denna säsong kommer det dock bli tuffare för José Mourinho's mannar, som får större konkurrens i Topp-6 när Liverpool storsatsar samtidigt som Arsenal fått en ny spännande tränare i den tidigare Sevilla-tränaren Unai Emery.
 
Spelartruppen är både breddad och spetsad, men inte riktigt José Mourinho-kompatibel.
Spelare som Marcus Rasford, Anthony Martial och Paul Pogba hade med största sannolikhet kommit längre i utvecklingen spelandes en annan taktik än den Mourinho idkar, då de haft svårt att uttrycka sig under portugisens defensiva ledning - Vilket skapat frustration bland supportar och följare.
 
Får tränaren fortsatt inte ut det bästa från sina kreativa spelare i spelartruppen kommer en tredje placering i tabellen vara det högsta möjliga under den kommande säsongen.
 
Det som kan ta United framåt denna säsong, och ser mest spännande ut inför starten, är invärvningen av brassen Fred. Den dynamiske mittfältaren kan vara den saknade pusselbiten på mittfältet - som kan göra att den kreative Pogba istället kan flytta uppåt i banan för att göra sig själv rättvisa.
 
2. MANCHESTER CITY: (1:a)
 
I mina ögon är det bara Liverpool som kan stoppa Manchester City från att replikera fjolårets bedrift även denna säsong.
 
Laget Pep Guardiola förfogar över besitter alla kvalitéer för att kunna bli mästare även denna säsong.

Min känsla kring The Citizens är dock att de kommer lägga nästa allt sitt fokus inför kommande säsong på att vinna Champions League - en titel klubben inte vunnit trots att de etablerat sig som en stormakt inom engelsk fotboll under 2010-talet.
 
Fokuset på Europa-spel borde inte störa en så pass breddad och kvalitativ spelartrupp som klubben besitter, men skulle nu Liverpool satsa alla sina kort på en seger i Premier League är min känsla att det blir en andraplats i tabellen för Manchester City.

Det som talar för City inför denna kampanj är att klubben lyckats behållt samtliga nyckelspelare från den gångna succésäsongen. 
 
Nyförvärvet Riyad Mahrez samt VM-succén John Stones är intressanta spelare att följa hos mästarna City.
 
1. LIVERPOOL: (4:e)
 
Är det någon säsong som Liverpool ska ta den åtråvärda Premier League-titeln, som klubben ännu inte lyckats vunnit, så är det den här säsongen.
 
Liverpool har Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino i sin offensiv, vilket är seriens bästa anfallstrio. När den fungerar som bäst har laget möjlighet att vinna över vilket motstånd som helst - genom fartfylld och målrik kontringsfotboll som ädlaste verktyg.
 
Under förra säsongen lyckades tyske tränaren Jürgen Klopp till slut sy ihop sin försvarslinje - som tidigare år varit den svaga länken hos Merseyside-klubben. 
Den nickstarke Virgil Van Dijk anlände från Southampton, vilket fick Dejan Lovren att samtidigt prestera bättre. I samma veva blev det genomslag för de talangfulla ytterbackarna Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold under våren, vilket utökade försvarsalternativen på Anfield.
 
Till denna säsong har tysken även spetsat den centrala delen i laget genom köpen av mittfältsduon Fabinho och Naby Keita. Två spelare som varit oerhört viktiga i sina tidigare klubbar (RB Leipzig och Monaco) när de kamperat om ligatiteln i Frankrike respektive Tyskland.
 
Den främsta anledningen till att jag tror Liverpool kan gå hela vägen den kommande säsongen är invärvningen av Allison Becker från Roma. En av världens främsta målvakter. Med honom mellan stolparna istället för den misstagsbenägna duon Simon Mignolet och Loris Karius kan de röda från Merseyside känna stort hopp i den inhemska ligan igen.
 
Kan Firmino, Mané och Salah ta Liverpool till klubbens nittonde engelska ligatitel?
 
 
SLUTTABELL 2018-2019:
 
1. Liverpool
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Tottenham
5. Arsenal
6. Chelsea
7. West Ham United
8. Everton
9. Wolverhampton Wanderers
10. Leicester City
11. Bournemouth
12. Newcastle United
13. Burnley
14. Southampton
15. Brighton & Hove Albion
16. Huddersfield Town
17. Fulham
18. Watford
19. Crystal Palace
20. Cardiff City
 
UTMÄRKELSER:
 
Säsongens spelare:
Mohamed Salah, Liverpool.
 
Säsongens skyttekung:
Harry Kane, Tottenham
 
Säsongens assistkung:
Kevin De Bruyne, Manchester City
 
Säsongens unga spelare:
Issa Diop, West Ham
 
Säsongens försvarare:
Virgil Van Dijk, Liverpool
 
Säsongens mittfältare:
Paul Pogba, Manchester United
 
Säsongens anfallare:
Harry Kane, Tottenham
 
Säsongens värvning:
Andriy Yarmolenko, West Ham
 
Adam Stenberg
 










Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela