wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Just like heaven

Publicerad 2018-12-09 21:22:00 i Allmänt,

(null)
 
 
Bloggen summerar intressanta händelser från helgens omgång av Premier League:
 
Det har varit en fröjd att följa Wolverhampton’s unge Morgan Gibbs-White den senaste tiden.
Den engelske mittfältaren har trots klubbens omfattande spelarköp inför säsongen och sin ringa ålder lyckats knipa sig speltid i moderklubben.
 
18-årige Gibbs-White, som har lång erfarenhet av landslagsspel med ungdomslandslagen, gjorde denna omgång ett piggt inhopp i segern mot Newcastle men var framförallt starkt bidragande till att vargarna från Black Country skrällvann mot Chelsea under den förra omgången.
Morgan Gibbs-White är ett namn att hålla koll på i framtiden.
 
(null)
 
 
Trots en väl genomförd match som gäster på Stamford Bridge fick Manchester City se sig besegrade mot Chelsea med 2-0.
Genom mästerliga offensiva prestationer från Chelsea’s Willian och Eden Hazard samt med en försvarslinje som inte vek en tum defensivt kunde Chelsea straffa de engelska ligamästarna.
Manchester City's försök till förändring i den andra halvleken restulterade i väldigt lite, efter tama inhopp av Gabriel Jesus och Ilkay Gundogan vilket gav känslan av att lagets skadelista påverkade mer än man trodde.
Mål från Chelsea’s N’Golo Kanté och David Luiz blev för mycket för Manchester City - som inkasserade säsongens första förlust
 
.
Redan nästa vecka kan saknade duon Sergio Agüero och Kevin De Bruyne vara tillbaka i spel, vilket är en lättnad för Pep Guardiola som tycktes sakna spets under helgen..
 
(null)
 
 
Mohamed Salah’s hattrick mot Bournemouth gjorde många Liverpool-supportrar nöjda på olika plan. Prestationen tog upp Egyptiern på delad skytteligaledning med tio gjorda mål. samtidigt som hans lag gick upp i ensam ligaledning före torskande Manchester City.
I nuläget är Liverpool ensamma om att vara obesegrade i ligaspelet med tretton segrar och tre oavgjorda.
Nyförvärvet Fabinho stärkte sina aktier rejält. Brassen som haft svårt med speltid under hösten, visade med sitt positionsspel och defensiva trygghet på Liverpool's mittfält att han är att räkna med i startelvan under kommande period.
 
Manchester United som oftast brukar vakna till i andra halvlek, gjorde för ovanlighetens skull en bra första halvlek i helgens 4-1 seger mot jumbon Fulham hemma på Old Trafford.
Paul Pogba var för andra matchen i rad förpassad till bänken, där istället Juan Mata och Diogo Dalot stod för kreativiteten framåt.
Noterbart för segern var att Romelu Lukaku spräckte sin målnolla på hemmaplan som tidigare sträckte sig till mars månad.
 
Det blir fortsatt intressant att se hur tränare José Mourinho, som lät startspelarna Paul Pogba, Luke Shaw, Anthony Martial vara utanför spelplanen, agerar med sin startelva framöver.
(null)
Ett United med Pogba på bänken vann enkelt mot jumbon Fulham.
 
Bournemouth’s 4-0 fall hemma på Vitality Stadium mot Liverpool var klubbens femte förlust på sex matcher.
Efter en imponerande inledning på säsongen ser det nu under vintern ut att vända till det negativa för sydkustklubben, som utöver sin dåliga form i ligaspelet nu också fått Lewis Cook och Callum Wilson på skadelistan. Förstnämnde Cook missar resten av säsongen med en knäskada
 
West Ham har genom helgens seger i derbyt mot Crystal Palace bekräftat höstens formtopp i ligaspelet med fyra segrar på de senaste sex matcherna.
En imponerande svit med tanke på att spelare som Marko Arnautovic och Andriy Yarmolenko, som varit hoten offensivt under hösten, varit borta från spel med skadeproblem de senaste matcherna.
Istället har Mexikanen Javier "Chacharito" Hernandez tillsammans med nyförvärvet Felipe Anderson tagit ansvar i offensiven under duons frånvaro.
 
(null)
Anderson och Hernandez vann derbyt åt West Ham
 
Några snabba:
 
* Arsenal’s succé Rob Holding ådrog sig en knäskada i onsdagens 2-2 match mot Manchester United som är så pass allvarlig att engelsmannen kommer missa resten av säsongen.
 
* Efter två raka starter i ligaspelet har Manchester United’s nye högerback portugisiske Diogo Dalot visat att han fortfarande har mycket att lära sig defensivt, men att han också besitter en offensiv kvalité som saknats under flera år på Old Trafford.
 
 
(null)
 
 
* Southampton har anställt Herman Hasenhüttl som ny tränare att ersätta sparkade Mark Hughes.
Österrikaren Hasenhüttl var huvudtränare i den RB Leipzig upplaga som under en säsong kämpade hårt om ligatiteln mot jätten Bayern München.
 
* Aaron Ramsey och Danny Welbeck ser med största sannolikhet ut att lämna Arsenal gratis under nästa år när kontrakten går ut. 
 
* Det är hemma på Cardiff City Stadium som nykomlingarna Cardiff tar poäng. Walesarna utökade sin fina form hemma som sträcker sig till tretton poäng efter 1-0 segern mot bottenkonkurrenten Southampton.
 
Omgångens elva:
 
(null)
 
 
/ Adam Stenberg
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela