wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Can't buy me love #1

Publicerad 2018-07-10 00:30:00 i Allmänt,

 
VM är snart slut - Då tar "Silly Season" återigen över på allvar.
 
Vad kan man förvänta sig av den hektiska transferperioden då?
 
Förmodligen kommer den gångna säsongens underpresterande lag i Premier League försöka förstärka de svaga delarna i spelartruppen, för att uppnå ett bättre resultat än tidigare. Samtidigt lär de överpresterande lagen göra allt i sin makt för behålla sina stjärnspelare som gjorde att respektive överpresterande klubb nådde nya höjder i fjol.
 
Jag kan också tro att topp-6 klubbarna fortsatt kommer leverera fram ett gäng "supervärvningar" för att säkra en Champions League-plats, eller utmana om seriesegern. 
 
Nu är försäsongsträningen igång för samtliga klubbar. Det är endast en månad kvar till seriestarten i Premier League och respektive klubb går sina olika utmaningar till mötes under en sommar fylld med förberedelser.
 
Nedan tänkte jag dela min åsikt kring statusen under "Silly Season" hos Premier League-klubbarna i fyra olika avsnitt - en månad innan seriestarten.
 
DEL 1 AV 4 - KLUBBAR MED AKUT BEHOV AV FÖRÄNDRING: Dagens inlägg
Chelsea, Crystal Palace, Southampton, Fulham
 
DEL 2 AV 4 - KLUBBAR SOM IDKAR GOD FÖRÄNDRING: Kommer inom kort
- Manchester United, West Ham, Leicester, Liverpool, Watford, Brighton, Arsenal, Wolverhampton
 
DEL 3 AV 4 - KLUBBAR SOM KRÄVER MINIMAL FÖRÄNDRING: Kommer inom kort
- Manchester City, Tottenham, Bournemouth
 
DEL 4 AV 4 - KLUBBAR MED OTYDLIG KURS UNDER SILLY SEASON: Kommer inom kort
- Huddersfield, Everton, Newcastle, Burnley
 
 
DEL 1:
 
Chelsea, Crystal Palace, Southampton, Fulham
 
CHELSEA (5:e plats 2017-2018)
 
BEHOV: Innermittfältare
 
IN: 0 värvningar
 
Det finns en hel del frågetecken kring fjolårsfemman Chelsea.
 
Mästarna från 2016-2017 hade som bekant en misslyckad säsong i fjol, där man trots en seger i FA-Cupen överlag tappade fotfästet under säsongen vilket till slut resulterade i en missad Champions League-plats när säsongen summerades.
 
Det svaga resultatet har satt den italienske tränaren Antonio Conte's roll som tränare i limbo.
Trots en massa spekulationer och tydligt missnöje från flera håll är tränaren fortfarande kvar i sin tjänst, och tog enligt sin skyldihet under inledningen av veckan tag i den första försäsongsträningen på Cobham.
 
Som konsekvens för oroligheterna kring klubben har inga värvningar hittills offentliggjorts, och det är som sagt fortfarande oklart hur det kommer se ut på tränarfronten när Chelsea's säsong inleds. Ryktena talar för att Napoli's Maurizio Sarri blir ny tränare till hösten, men tills den affären är klar kommer det fortsatt gå trögt med övergångarna på Stamford Bridge.
 
På spelarfronten är det främst osäkert hur det blir på centralt mittfält, där förra sommarens två nyförvärv Danny Drinkwater och Tiémoué Bakayoko knappast höjde sina aktier samtidigt som Cesc Fabregas allt mer ser ut att ha gjort sitt i toppen av Premier League.
 
Jag hade köpt att Chelsea inte gjorde några större förändringar i spelartruppen efter en succésäsong, men efter att ha missat Champions League, och med de utmaningar klubben står inför på olika fronter, ser jag ett par profil-nyförvärv tidigt på säsongen som en självklarhet.
 
Det är oklart vad som sker i Chelsea just nu.
 
FULHAM (Nykomlingar)
 
BEHOV: Mittback - Anfallare
 
IN: 0 värvningar
UT: Ryan Fredericks
 
Fulham gjorde en fantastisk vår i The Championship vilket sedermera skulle leda till uppflyttning genom spel i PlayOff.
 
Den serbiske tränaren Slaven Jokanovic har skött sina kort väl med smarta lån ( Matt Targett / Aleksandar Mitrovic ) och fått ut det bästa ur sina mittfältsjuveler Tom Cairney och Ryan Sessegnon i det offensiva spelet.
 
Nu stundar dock allvaret för succétränaren, när högre krav väntar i Premier League.
Försvaret behöver förstärkas hos The Cottagers. Tim Ream och Tomas Kalas är godkända försvarare i Championship, men i Premier League behöver iallafall en till mittback värvas in som stöd till duon.
 
Samtidigt behöver flyktande Ryan Fredericks ersättas. Högerbacken var en av klubbens viktigaste spelare den gångna säsongen, såväl offensivt som defensivt. 
 
En anfallstarget behöver som minst tillkomma startelvan, oavsett om det är Mitrovic eller inte behöver klubben från västra London en stark anfallare för att lyckas med sin taktik. 
 
Att nykomlingen Fulham ännu inte stått för en enda värvning denna sommar är för mig ofattbart.
Kommer inte klubben igång med framtida förstärkningar under sommaren ser det ut att bli en tuff återkomst i Premier League.
 
 
SOUTHAMPTON (17:e plats 2017-2018)
 
BEHOV: Mittback - Anfallare
 
IN: Stuart Armstrong och Mohamed Elyounoussi
UT: Dusan Tadic
 
En av förra säsongens stora floppar var Southampton.
 
Jag skulle egentligen vilja säga att The Saints underpresterade förra säsongen, men med tanke på vilka spelarförluster sydkust-klubben drabbats av de senaste 24 månaderna (José Fonte, Virgil Van Dijk, Sadio Mané, Victor Wanyama) så var det kanske inte helt oväntat att en krasch någon gång skulle komma för klubben.
 
Under sommarens transferfönster har Southampton hittills värvat Stuart Armstrong och Mohamed Elyounoussi från Celtic respektive Basel för att ersätta den flyktande profilen Dusan Tadic. Kittlande värvningar offensivt, absolut, men sanningen är att Southampton framförallt behöver se över sin defensiv under denna transfersommar för att uppnå bätte resultat än i fjol.
 
Dagens mittbackar Jack Stephens, Maya Yoshida och Jan Bednarek håller inte den Premier League-klass som klubben eftersträvar - i synnerhet inte om man jämför med den klass som Fonte och Van Dijk stod för under senjouren på St Mary's Stadium.
 
Ska Southampton återta sin ambition högre upp i tabellen krävs minst en, men gärna två kvalitets-försvarare i den defensiva linjen som kan komplettera de kvalitativa ytterbackarna Ryan Bertrand och Cedric Soares.
 
Det saknas fortsatt riktig defensiv kvalité i The Saints.
 
CRYSTAL PALACE (11:e plats 2017-2018)
 
BEHOV: Mittback - Innermittfältare - Anfallare
 
IN: Vicente Guaita
UT: Yohan Cabaye - Damien Delaney
 
Jag är ytterst förvånad till att Crystal Palace varit så inaktiva ute på transfermarknaden denna sommar.
Trots att klubben lyckades nå en komfortabel elfte placering i tabellen ser jag stor förbättringspotential i spelartruppen.
 
Det finns ingen tydlig struktur i spelartruppen - en väldigt obalanserad sådan.
 
Spelartruppen innehåller mängder av ytterbackar (6) men få innerbackar (3) och innermittfältare (2)
Anfallarna (Christian Benteke / Alexander Sörloth ) höll inte måttet under våren, vilket gjorde att yttrarna Wilfried Zaha och Andros Townsend fick agera forwards under slutet på säsongen. 
 
The Eagles behöver alltså förstärka på samtliga centrala positioner - men ingenting tycks hända under tränare Roy Hodgson's transferfönster, då engelsmannen hittils bara lyckats förstärka målvaktspositionen.
 
Jag tycker personligen att Crystal Palace's fjolårsfloppar Christian Benteke och Scott Dann behöver en flytt från Selhurst Park. Deras respektive platser i spelartruppen behöver ersättas sen behöver truppen en extra bredd.
 
Wilfried Zaha har länge stått vid sin moderklubb’s sida, men fortsätter den låga transfersktiviteten runt klubben är risken stor att det är just den här sommaren som mittfältaren ser sig om efter mer ambitiösa alternativ i klubbväg.
 
Imorgon kommer del 2. Då kommer det handla om klubbar som varit mer aktiva på transfermarknaden än de ovanstående.
 
// Adam Stenberg
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela