wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Cherrie on my wayward son

Publicerad 2018-11-02 18:00:00 i Allmänt,

 
Wembleyway är tillbaka
 
Helgens inlägg drar räls för mycket av de nyttiga att ha koll på inför helgens Premier League omgång.
Läs om rekordjägaren Ederson, Brighton's frälsare, favoriterna Bournemouth och mycket mer.
 
Leicester hedrar den bortgångne ägaren
 
Inför helgens 16:00 match i Premier League mellan Cardiff och Leicester kommer stort fokus ligga på förra veckans helikopterolycka, som tog klubbägaren Vichai Srivaddhanaprabha’s samt fyra andra människors liv under tragiska former utanför The Foxes hemmaarena King Power Stadium.
 
Ägaren Vichai var en extremt populär profil i Leicester. Genom att bringa ekonomisk stabilitet till klubben och utvecklanden förehavanden för staden var thailändaren en av de främsta anledningarna till att klubben på bara några år kunde gå från ett mediokert lag i The Championship till att bli historiska mästare i Premier League.
 
För klubbveteraner som Jamie Vardy, Kasper Schmeichel, Wes Morgan och Andy King - som länge influerats av Vichai’s presens i klubben, har förlusten varit extra tuff.
 
Leicester’s tränare Claude Puel gick under veckan ut med informationen att trots den sorg som råder i klubben kommer laget spela helgens match mot Cardiff för att hedra den bortgångne ägarens liv.
 
Brighton & Murray Albions
 
Efter en risig inledning på säsongen har Brighton smugit sig fram som en av oktobers bästa lag efter 3 uddamålssegrar samt hållna nollor mot West Ham, Newcastle och Wolverhampton.
 
En stark anledning till framgången under höstmånaden är anfallaren Glenn Murray - som med sin goda förmåga att vinna boll gör livet surt för vilken försvarare som helst i Premier League.
35-årige Murray är med sex fullträffar ensam i ligan om att stå för mer än hälften av sitt lags målskörd.
 
Brighton’s frälsare.

Bournemouth favoriter mot Manchester United
 
Trots Manchester United’s uppryck i ligaspelet de tre senaste matcherna bör kustlaget Bournemouth ses som favoriter hemma på Vitality Stadium under lördagens tidiga match som går av stapeln 13:30.
 
Lilla Bournemouth, som endast tar in ynka 12000 personer på sin hemmaarena, har gjort en makalös start på säsongen där de rödsvarta i skrivande stund erhåller en 6:e placering - tre poäng före de röda från Manchester. 
Hemma på Englands sydkust - där klubben skapat momentum under hösten, är man hittills obesegrade efter tio omgångar.
 
Anledningar till den tidiga succén är många för The Cherries, men den främsta ligger nog i den framfart som accelererats de senaste säsongerna hos den kvicke mittfältaren Ryan Fraser.
 
24-årige Fraser, som representerade Bournemouth redan under League One-tiden 2013, har utöver sin dynamiska funktion och slit på kanten visat en offensiv framgång med 3 mål och 5 assist under början av säsongen. Tillsammans med kollegorna Callum Wilson, Joshua King och nye David Brooks har Fraser denna säsong varit tyngden framåt för The Cherries.
 
Det kan bli en spännande eftermiddag för Ryan Fraser som under lördagen har den ovane tillika nyetablerade högerbacken Ashley Young att möta på sin vänsterkant.
 
Liverpool har statistiken med sig mot Arsenal
 
Arsenal går som tåget i Premier League.
Unai Emery’s mannar har endast tappat två poäng sen förlusten mot Chelsea i augusti - och genom offensivt hot med spelare som Pierre Emerick Aubameyang och en pånyttfödd Mesut Özil visat att man är ett gäng att lita på i kampen om Champions League-platserna under säsongen.
 
För formstarka Gunners väntar nu en svår uppgift i Liverpool - som genom en obesegrad inledning varit en av ligans absolut främsta lag.
Utöver offensiv kraft och defensiv soliditet har Liverpool också statistiken att luta sig på inför helgens batalj.
Merseysideklubben är obesegrad i de senaste sex Premier League-mötena med Arsenal.
 
Liverpool har inte förlorat mot Arsenal på länge.
 
Bryt ihop och kom igen, Sean Dyche.
 
En av årets stora besvikelser har utan tvekan varit Sean Dyche’s Burnley.
 
Fjolårssexan har under inledningen av säsongen endast tagit åtta poäng och haft väldiga problem i defensiven som konsekvens för en mer offensiv approach än tidigare säsonger - där laget tappat den kollektiva kraft som charmade fotbollstittarna under förra säsongen.
Undertecknad tycker Burnley - som i grund och botten gynnas av att idka ett lägre försvarsspel och mer fysiskt laddat spel, bör lämna sitt försök att styra matcher för att inte riskera en nedflyttningsstrid till våren.
 
Väggen Ederson Moraes - Hänger på Van Der Sar’s rekord?
 
Det har varit lätt att missa Manchester City’s defensiva förmåga när den blåa klubben fortstter göra mål av både kvantitet och kvalitet under spanjoren Pep Guardiola’s tredje säsong i Premier League.
Ett begynnande rekord som dock gömmer sig bland all målskörd är den "streak" målvakten Ederson Moraes jagar.
 
Håller brasse-målvakten nollan i helgens möte med Southampton blir han den förste att hålla sju raka nollor i högsta ligan sen Edwin Van Der Sar gjorde det säsongen 08/09.
För att tangera holländarens rekord behöver Ederson hålla sammanlagt fjorton stycken raka nollor.
 
Ederson - Med 6 raka hållna nollor i skrivande stund.
 
Mycket positivt i Tottenham trots snack om kris.
 
De senaste veckornas stora snackis i de engelska medierna har varit om Tottenham. Ämnet har ofta varit negativt, då de senaste säsongernas interna framgångar gjort att klubben fått en stor press på sig - vilket gör att experter tidigt på säsongen ger klubben kritik efter besvikelsen i Champions League.
Det finns en del problem att ta tag i för Tottenham, men också mycket som är spännande och positivt.
 
Den talangfulle mittbacken Jusn Foyth’s mäktiga insats mot West Ham i veckan ger Spurs marginal i frågan kring klubbens försvarssituation.
På mitten har 22-årige Harry Winks gjort comeback från sin långtiddsskada samtidigt som stjärnskottet Dele Alli skrivit på ett långtidskontrakt med klubben.
Samtidigt gör klubben sin bästa inledning i seriespelet på mycket länge.
 
Den främsta och mest beklämmande frågan som förmodligen snurrar i varje Spurs-anhängares huvud är den om huvudtränaren Mauricio Pochettino - som sägs vara missnöjd efter den låga aktiviteten från klubbens sida under sommaren transferfönster, blir kvar i klubben.
I skrivande stund står Real Madrid utan tränare, samtidigt som José Mourinho tycks göra sin sista säsong i Manchester United. Två klubbar som onekligen skulle vara intresserade av tränarens tjänster.
 
Undertecknad tror fortfarande på det projektet som framförts i Tottenham, men det förutsätter en fortsättning i Mauricio Pochettino som tränare i norra London.
 
Några korta snabba:
 
Hopplösa Huddersfield & Newcastle är fortsatt utan en seger i ligaspelet.
Duon ligger på 20:e respektive 19:e plats där Huddersfield sticker ut med en målskillnad på -17
 
Watford är på benen igen. Efter fem raka matcher utan seger har The Hornets nu två raka segrar i ligaspelet.
Upprycket gör att Watford vid en eventuell seger i helgens besök i Newcastle kan kliva upp på en av europakval-platserna.
 
Pånyttfödda startelvan:
 
 
 
// Adam Stenberg



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela