wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Shaw me love

Publicerad 2017-05-11 07:24:00 i Allmänt, Silly Season,

 

Sommaren kommer vara full av affärer och förhandlingar där de engelska klubbarna gör sitt yttersta för att förstärka sina trupper.

"Home Grown Players"

Ett marknadssegment som är av största intresse för de engelska klubbarna är Engelska spelare.

Denna jakt på engelska spelare har ökat de senaste åren i takt med införandet av "Home Grown Players" regeln, vilket tvingar klubbarna att ha åtta spelare i 25-mannatruppen med en sådan epitet.

 

En spelare går inom "Home Grown Players" regeln när denne varit registrerad i en klubb under tre säsonger, eller 36 månader innan 21års ålder.

Exempel på sådana spelare, som nödvändigtvis inte behöver vara engelsmän, är: Cesc Fabregas och Gael Clichy, som skolades från ung ålder i Arsenal's akademi.

 

Här följer en lista med "Home Grown Players" som kommer vara eftertraktade under det kommande transferfönstret. 

Joshua King, Bournemouth
 
Norrmannen King har varit en av Premier League's stora utropstecken under säsongen.
 
Tjugofemåringen har tagit det stora ansvaret framåt för Bournemouth när Callum Wilson varit frånvarande med skadeproblem, och stått för femton av lagets mål under säsongen.
 
 
 
Jag tror att klubbar som West Bromwich och West Ham, som står utan någon självklar spjutspets i elvan, kommer lägga bud på The Cherries kvicksilver under transferfönstret.
 
Michael Keane, Burnley
 
Burnley har mycket att tacka sin mittback Michael Keane för, när det kommer till klubbens goda resultat under säsongen.
 
Försvararens utveckling och goda form har resulterat i en debut i landslaget vilket i sig ökat hans marknadsvärde.
 
 
 
Premier League's klubbar kommer vara redo att buda på Keane, där United, Liverpool, City och Everton är i störst behov av en pålitlig spelare centralt i backlinjen.
 
Burnley kan få svårt att behålla sin spelare om stora bud kommer in, då han endast har ett år kvar på sitt kontrakt.
 
 
Luke Shaw, Manchester United
 
Situationen kring Manchester United's vänsterback Luke Shaw ser allt värre ut.
 
Engelsmannen har svårt att ta plats i Mourinho's startelva, och som konsekvens för sin begränsning som vänsterback, har inte heller alltid en säker plats i truppen där tränaren vill ha flexibla spelare att tillgå.
 
 
 
Tjugoettåringen kommer bli ett hett byte på marknaden i sommar där flera större klubbar kan se Mourinho's misstro mot försvararen som en chans till att köpslå.
 
 
Jordan Pickford, Sunderland
 
Målvakten Pickford har tillsammans med Jermaine Defoe, varit en av de få ljusglimtar i årets Sunderland-upplaga.
 
Den unge engelsmannen kommer vara eftertraktad under sommarens fönster, och Sunderland lär vika sig om ett befogat bud kommer in.
 
 
 
Jag tycker Everton känns som ett naturligt steg för tjugotreårige Pickford, där målvakten kan utvecklas i rätt linje samtidigt som The Toffees kan nyttja en välskolad ung engelsk målvakt.
 
 
Harry Maguire, Hull City
 
Maguire har varit en av Hull City's bästa spelare under säsongen.
 
Mittbacken är stor och stark, och trots sin kroppsbyggnad besitter han även bra bollkontroll, och en god förmåga att driva fram bollen uppåt i planen, vilket är relativt unikt för engelska centralförsvarare..
 
 
 
Blir The Tigers nedflyttade från Premier League, är jag övertygad om att den förre Sheffield United-spelaren vill lämna klubben för att stanna kvar i den liga där hans ambitioner hör hemma.
 
Jag tror att Stoke City, Watford och Bournemouth skulle kunna ha nytta av denna spelskickliga mittback. 
 
 
Jamie Vardy, Leicester City
 
Fjolårssuccén Vardy har tillsammans med sitt Leicester haft en tuff säsong i Premier League som regerande mästare.
 
Anfallaren har dock bevisat under vårens återhämtning med tränaren Craig Shakespeare och i Champions League-turneringen att han fortfarande har mycket kvar att ge.
 
 
 
Vardy var endast några millimeter från att skriva på för Arsenal under förra sommaren, men valde på grund av klubbens spelstil att välja det tryggare alternativet att stanna hemma i Leicestershire.
 
Den här sommaren tror jag Vardy går i andra tankar, där anfallaren kommer ta chansen att gå till en större klubb, om budet finns.
 
Arsenal, United, Everton och Tottenham kan alla dra nytta av Leicesterspelarens snabbhet och enorma arbetskapacitet.
 
 
 
Daniel Sturridge, Liverpool
 
Kommer ni ihåg honom?
En av Premier League's bästa anfallare i sin stund
 
Sturridge har plågats av skadeproblem under hela sin karriär, och i Liverpool tycks problemen ha ökat logaritmiskt.
När han dock är frisk får han ändå sparsamt med speltid i The Reds.
 
 
 
Jürgen Klopp förfogar över en kvalitétsspelare på sin bänk, men frågan man ställer sig är om anfallaren är nöjd i sin nuvarande situation.
 
En frisk Sturridge skulle kunna gå in i vilken startelva som helst i engelsk fotboll, och jag tror med den vetskapen att många större klubbar kan rycka i den åsidosatte stjärnspelaren under sommaren.
 
 
Ben Brereton, Nottingham Forest
 
Unge Brereton har haft ett fantastiskt utlopp på sin utveckling sen debuten för Nottingham Forest i början av året.
 
Artonåringen har bidragit med kraft till det krisande Forest som ryckt upp sig under slutet av säsongen.
 
 
 
Anfallaren som är stor, stark, teknisk och målfarlig kommer ha många Premier League-klubbar's blickar på sig under sommaren.
Frågan som återstår är bara vilken av klubbarna som först hinner nå en överenskommelse med Nottinghamklubben om den stora talangen.
 
 
Ryan Sessegnon, Fulham
 
Har i tidigare inlägg skrivit om både Brereton och Sessegnon, av anledning för deras enorma framsteg som tonåringar i The Championship.
 
Fulham's vänsterspringare har haft en makalös säsong med Londonklubben där han bidragit så starkt att klubben nu överraskande ska kvala till Premier League.
 
 
 
Sextonåringen har stått för sju mål och fem assist i samtliga turneringar för The Cottagers, vilket gör honom till ett hett villebråd för Premier League-klubbarna under Silly Season.
 
 
Ross Barkley, Everton
 
Evertonprodukten Barkley har haft en av sin tuffaste säsong hittills i karriären.
 
Han har haft formsvackor, och således tycks hans relation med nye tränaren Ronald Koeman fått sig en törn, där holländaren vid flera tillfällen åsidosatt sin mittfältare.
 
Denna situation har uppdagats i media och rykten har på så vis också dragit igång.
 
 
 
Jag tror att Ross Barkley vill vara kvar i Everton om ambitionerna ligger på samma nivå som tidigare, men tror samtidigt att en förlust av stjärnan Romelu Lukaku, som tycks bli en blivande situation för The Toffees, kan ändra Liverpoolsonens vy.
 
Lämnar Romelu Lukaku merseyside i sommar tror jag Barkley önskar ett likadant öde.
 
Alla toppklubbar i Premier League skulle vara intresserade av den finess och kompetens som tjugotreårige Barkley besitter.
 
 
Wilfried Zaha, Crystal Palace
 
Yttermittfältaren Zaha har haft en av Premier League's mest intressanta utveckling under säsongen.
 
Sen Sam Allardyce anlände till Selhurst Park har mittfältarens utveckling accelererat, där han tillsammans med Christian Benteke bildat en giftig offensiv.
 
 
 
Jag tror det kommer bli en kamp mellan Arsenal och Tottenham under sommaren om Ivorianen's underskrift.
 
 
 
// Adam Stenberg
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela