wembleyway.blogg.se

En blogg om engelsk fotboll.

Eyes on me #2

Publicerad 2018-08-01 08:30:00 i Allmänt,

I ett inlägg med två delar tänkte jag inför säsongen presentera åtta spännande spelare från Premier League som jag tycker man ska ha lite extra koll på när säsongen drar igång.
 
Spelare som ännu inte satt sin rättvisa prägel på Premier League, och kan komma att göra succé, få chansen att blomma ut eller helt enkelt göra sina klubbar bättre under säsongen.
 
DEL 2 av 2
 
James Maddison - Leicester City
 
En av de mest spännande inhemska värvningarna från transfersommaren är den när James Maddison lämnade Norwich City för spel med Leicester City.
 
Den 21-årige mittfältaren Maddison har på kort tid spelat sig upp i ligasystemet. För endast två år sedan spelade engelsmannen i League Two med moderklubben Coventry, och har sen dess blivit värvad av Norwich där han etablerat sig som en av engelsk fotbolls mest intressanta offensiva U21-spelare.
 
 
 
Från sin offensiva mittfältsposition stod han för mäktiga 14 mål och 8 assist i Canaries-tröjan - detta trots att klubben generellt upplevde en av sina sämre säsonger på länge.
 
Tillsammans med U21-landslagskompisen Demerai Gray kommer den målfarlige och kreative James Maddison få i uppgift att stå för det offensiva hotet på The Foxes mittfält nu när Riyad Mahrez flyttat till Manchester City.
 
Ryan Sessegnon - Fulham
 
Fulham är tillbaka i Premier League.
London-klubben gjorde en närmast oslagbar andra halva av säsongen i The Championship. Med endast en förlust efter julafton kunde laget återigen komma tillbaka till Premier League efter spel i PlayOff-kvalet.
 
En stor anledning till det fina resultatet under den gångna säsongen är tonåringen Ryan Sessegnon.
 
Den blott 18-årige Sessegnon var genom hela säsongen en nyckelspelare för Fulham där han stod för 15 mål och 6 assist från sin vänsterytter-position och blev uttagen i årets lag, en utnämning han fick för andra året i rad.
 
 
Redan säsongen innan visade ynglingen med fart och teknik längs kanten på Craven Cottage upp sin kvalité när han debuterade i den vita tröjan, endast 16 år gammal.
 
Nu är det dags för spel i Premier League för ynglingen som har alla offensiva kvalitéer för att lyckas.
Det ska bli spännande att se vad Fulham-talangen, som likt Gareth Bale inledde sin karriär som vänsterback för att sedan bli uppflyttad högre upp i planen, kan få ut av sin potential i högsta serien.

Ryan Sessegnon, den nye Gareth Bale?
 
Issa Diop - West Ham United
 
West Ham har varit väldigt aktiva under denna sommar på transferfronten.
Tränaren Mauricio Pellegrino har tagit in flera profilstarka offensiva namn som uppmärksammats, men få har pratat om den talangfulle invärvade försvararen Issa Diop.
 
 
21-årige Diop kommer senast från spel i Ligue-1 klubben Toulouse, där han trots sin ringa ålder redan spenderat tre säsonger som en given startspelare.
 
Under åren har Diop slagit sig fram som en nickstark och placeringssäker mittback som inte viker en tum i närkamperna. Hans tuffa och fysiska stil kan bli en välkommen attribut i West Ham-försvaret - som varken haft kvalitet eller kontinuitet under de senaste säsongerna.
 
Jag tror West Ham kommer göra en bra säsong med nye tränaren Mauricio Pellegrino vid rodret.
En stor anledning till det kommer vara den talangfulle försvararen Issa Diop.
 
Andreas Pereira - Manchester United
 
Brassen Andreas Pereira spåddes en lysande framtid när han slog sig fram i Manchester United's ungomdsakademi. Redan som 18-åring gjorde mittfältaren debut under den dåvarande tränaren Louis Van Gaal i Ligacupen mot MK Dons.
 
Under holländaren fick Pereira några ytterligare chanser att visa framfötterna, men under José Mourinho’s två-åriga senjour efter att Van Gaal fått sparken har mittfältstalangen uteslutande blivit utlånad till olika klubbar - Vilket gett en känsla av att Pereira inte funnits med i framtidsplanerna hos tränaren.
 
Denna sommar har dock sett ut att bli vändningen för Pereira, som visat framfötterna när han fått chansen till spel under försäsongen med A-truppen.
 
 
Under förra veckans träningsmatch mot Milan stal mittfältaren showen. Från sin centrala position på planen styrde Pereira spelet på Manchester United's mittfält med sin förmåga att driva fram bollen och hitta medspelare med långa och precisa passningar. I matchen efter mot Liverpool var Pereira ännu en gång ett hot för United, där han visade sin kvalité på fasta situationer genom att kvittera matchen med en läcker frispark.
 
Ger José Mourinho Pereira chansen till spel i Premier League under hösten är jag övertygad om att han kommer ta chansen, få sitt genombrott och samtidigt visa sitt värde inom engelsk fotboll.
 
Adam Stenberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Adam Stenberg

Med stor passion för den engelska fotbollen försöker jag med denna blogg dela med mig av det bästa och det mest intressanta som händer, och hänt genom åren i Englands högsta divisioner. Topplistor, krönikor, startelvor, kuriosa och mycket mer finns sen bloggen startade våren 2017 att hitta i arkivet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela